23.11.16

El millor tennis de taula del món torna a Catalunya

Marc Duran i Oriol Monzó seran els representants catalans d’un Ciutat de Barcelona amb 4 dels 30 referents del rànquing internacional

El Ciutat de Barcelona de tennis de taula celebra aquest diumenge (17 h) la 30a edició al poliesportiu de La Salle Bonanova. Un recinte amb capacitat per a prop d’un miler de persones que destaca pel fet que “el públic pot estar molt a prop del joc”, en paraules del president de la federació catalana (FCTT), Joan Arnau. Un any més, els millors palistes del planeta se citaran a la capital catalana. I és que els organitzadors sempre procuren portar “quatre dels trenta primers del rànquing internacional”. En aquesta ocasió són l’alemany d’origen ucraïnès Dimitrij Ovtcharov (número 6), el croat Andrej Gacina (25), el rus Alexander Shibaev (28) i el grec Panagiotis Gionis (30).

“Una de les nostres sensibilitats és que Catalunya sempre estigui ben representada i, si pot ser, amb dos jugadors”, destaca Arnau, en referència a la presència al quadre de Marc Duran i Oriol Monzó. Segons el sorteig de quarts de final, on els quatre millors del rànquing mundial eren caps de sèrie, Duran s’enfrontarà a Gionis i Monzó desafiarà Shibaev. Els altres duels previstos són els d’Ovtcharov -que lluitarà pel tercer títol consecutiu- contra l’hispano-xinès He Zhi Wen i el de Gacina contra Jesús Cantero, el vigent campió estatal.

Marc Duran. Foto: FCTT

Sobre les opcions dels jugadors que exerciran d’amfitrions, que coincideixen al mateix club, el DKV Borges Vall, Arnau recorda que Monzó “l’any passat va derrotar l’anglès Paul Drinkhall i va fer patir Ovtcharov en la semifinal”, mentre que Duran també ha estat semifinalista en dues ocasions, el 2010 i el 2014. Monzó acumula quatre títols de campió de Catalunya de manera consecutiva però Duran és l’únic fins ara que ha conquerit en una ocasió el títol de campió estatal. En cas de superar els seus registres personals en la competició de diumenge farien història ja que, des de 1983, cap jugador català no ha aconseguit arribar a la final del Ciutat de Barcelona.

Joan Arnau està convençut que La Salle Bonanova tornarà a omplir-se per veure l’espectacle del tennis de taula. “Els preus són molt competitius”, afegeix. L’entrada per al públic general té un cost de 5 euros; per als federats, 3 euros; per als menors de 10 a 14 anys, 1 euro; i, per als infants menors de 10 anys, l’accés al pavelló serà gratuït. Les entrades es poden adquirir a la seu de la Federació Catalana de Tennis de Taula (c/ Duquessa d’Orleans, 29, interior) fins divendres o el mateix diumenge a l’accés a la instal·lació de La Salle a partir de les 16 h. Esport3 oferirà la competició per televisió. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, com a col·laboradora de l’esdeveniment, ofereix cinc entrades dobles als cinc primers seguidors de la nostra pàgina de facebook que comparteixin el post i expressin el seu desig d’assistir al Ciutat de Barcelona a través d’un missatge privat directe.

Foto de capçalera: Oriol Monzó / FCTT