17.11.16

Onze físic-culturistes representaran Catalunya al mundial de Bèlgica

Els components de la selecció es van guanyar la plaça a l’Open de Catalunya de Pallejà

La federació catalana de Físic-culturisme ja ha designat els onze components que representaran Catalunya en el Campionat del Món de Dinant, a Bèlgica, el 26 de novembre. Tots ells es van guanyar la plaça durant l’Open de Catalunya que va tenir lloc el passat dissabte a la Sala Pal.ladius de Pallejà, precisament el mateix escenari que ja havia acollit el campionat nacional del mes de maig. Els escollits són Beatriz de Haro (Body Form); Víctor Anguil (Sub-21); Daniel Horna (Sènior -65 kg); Miguel Ángel Sastre (Sènior -70kg); Miguel Ángel Sánchez (Sènior -75kg); Sandra Rojo (Body Figure); Eva Jaén (Musculades -52kg); Anna Navarro (Musculades Sub-21); Fèlix Barrachina i José Mª Garcia (Master II); i Javier Pastor (Master I).

La selecció catalana s’enfrontarà a la ciutat valona a esportistes de dotze federacions diferents: Bèlgica, França, Alemanya, Gran Bretanya, Hongria, Irlanda, Itàlia, Espanya, Eslovàquia, Sud-àfrica, Suïssa i els Estats Units. L’objectiu és tornar a assolir un èxit similar al de l’últim campionat d’Europa, al mes de juny a Choisy-le-Roy (França), on Catalunya va ser tercera gràcies a la consecució de sis medalles, tres d’elles d’or (Anna Navarro, Sandra Rojo i Miguel Ángel Sánchez).

L’últim precedent en un campionat del Món va ser a Cornellà de Llobregat fa un any, amb triomf absolut d’un equip amfitrió que, en aquell cas, va poder presentar 32 físic-culturistes, que van sumar un total de 15 medalles -sis d’or, quatre d’argent i cinc de bronze-. L’any anterior, a Vicenza (Itàlia), Catalunya havia estat tercera.  En total, la selecció catalana ha guanyat dos mundials (2010 i 2015), tots dos com a amfitriona. Precisament per la seva condició d’organitzadora, Bèlgica és la gran favorita a la victòria en la general, juntament amb una França que és la principal potència internacional i que també podrà presentar esportistes a la majoria de categories tot aprofitant la proximitat amb Dinant.

Foto: Manolo Balaguer