17.11.16

Com canviarà l’esport català quan Catalunya tingui un estat propi?

La segona Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius a Catalunya permetrà conèixer els casos d’Hongria, Lituània i Eslovènia

Les relacions esportives internacionals i els beneficis econòmics de la independència sobre les federacions, els clubs i els esportistes són algunes de les qüestions que Catalunya haurà d’abordar per definir el seu propi model esportiu quan sigui un estat propi. Amb l’objectiu de parlar de l’organització de l’esport en diferents països europeus i la importància dels Jocs Olímpics, la Plataforma organitza la 2a Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius, que tindrà lloc el pròxim divendres 25 de novembre a Barcelona. Després de l’èxit de la primera edició, la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes torna a organitzar una jornada que és possible gràcies al suport del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (Diplocat), i de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

L’acte estarà dividit en dues taules rodones. A la primera, coneixerem de primera mà com s’organitza el món esportiu a tres països de la Unió Europea, amb la presència de Laszlo Fábián, Director del Comitè Olímpic d’Hongria, medalla d’or als Jocs Olímpics de Seül; Arturas Poviliunas, President del Comitè Olímpic de Lituània entre els anys 1988 i 2012; i també Edvard Kolar, Secretari General del Comité Olimpic d’Eslovènia. En la segona, es tractarà la importància que té la celebració d’uns Jocs Olímpics en les federacions esportives d’un país i comptarà amb les exposicions del tres primers ponents als quals s’afegiran les ponències de Leandre Negre, President d’Honor de la Federació Internacional d’Hoquei (FIH), i Manuel Ibern, membre de la Federació Internacional de Natació (FINA) i ex Secretari General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya.

La benvinguda serà a càrrec de Xavier Vinyals, president de la Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, i Albert Royo, Secretari General del Consell de Diplomàcia Pública de Catalunya (DIPLOCAT). El Secretari General de l’Esport, Gerard Figueras, clourà l’acte.

Ponents de la primera edició de la Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius del 2015.

Podeu consultar la memòria de la Primera Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius en aquest enllaç.