11.11.16

Johan Cruyff, medalla d’Or pòstuma al Mèrit Esportiu

L’exseleccionador de Catalunya rep el guardó de l’Ajuntament de Barcelona

El consistori barceloní ha atorgat la Medalla d’Or al Mèrit Esportiu a Johan Cruyff a títol pòstum en un emotiu acte celebrat aquest dijous a la tarda al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona amb presència de la seva família, amics i nombroses personalitats. En la concessió del guardó s’ha destacat que el tècnic holandès va ser un gran ambaixador al món per la ciutat de Barcelona i que el seu compromís polític amb el país va ser palès des del moment de la seva arribada a la ciutat el 1973. També la seva tasca en favor de les causes socials al servei de les persones discapacitades impulsant el futbol inclusiu i l’educació en la igualtat i el respecte a través de la Fundació Johan Cruyff.

Un dels discursos més sentits ha estat el de l’expresident del FC Barcelona Joan Laporta qui va tenir una relació molt directe i personal amb Cruyff. Laporta ha repassat algunes de les fites més importants de l’extècnic holandès i ha destacat les seves virtuts més humanes. “Era carismàtic, elegant, llest, familiar i generós i estava compromès amb la ciutat“, ha dit.

Cruyff va estar a la banqueta de la nostra selecció absoluta des del 2009 fins al 2013 i no va deixar indiferent a ningú. Era la seva tornada a les banquetes després de 13 anys de no dirigir cap equip i rebutjar moltes ofertes. El ressò que va tenir va empènyer la reivindicació pel reconeixement internacional de la selecció catalana de futbol. Tots els jugadors d’aquella època van gaudir de valent del seu estil de joc i visió del futbol. El seu segell personal i intransferible es va fer notar des del primer moment, com va demostrar en el seu debut com a seleccionador amb el partidàs entre Catalunya i Argentina. El combinat català es va imposar per 4-2 en un matx disputat al Camp Nou.

Foto de l’acte: Jaume Soler.