10.11.16

La FEEC presenta aquest diumenge a Vic les seleccions catalanes d’Esquí de Muntanya i de Raquetes de Neu

Els equips representaran el país en diverses competicions internacionals aquesta temporada

La Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra 2016 acollirà aquest diumenge (13.30 h) l’acte de presentació de les seleccions catalanes d’Esquí de Muntanya i de Raquetes de Neu que representaran internacionalment al país en la temporada d’hivern que està a punt de començar. L’esdeveniment tindrà lloc a l’estand que la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ubicarà al Recinte Firal El Sucre de la capital osonenca. Els membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC) també es presentaran al gran públic. Una de les novetats d’aquest 2016 és que els combinats de la FEEC estrenen patrocinador: Ferrino.

El president de la FEEC, Jordi Merino, posa de relleu que els assistents podran veure esportistes que “són el referent mundial, els números u”, amb l’al·licient afegit que estan competint amb la llicència catalana en la majoria de proves. De fet, ho fan en totes on  és possible: “L’equip de Raquetes de Neu pot participar a tot arreu com a selecció catalana perquè Espanya no pren part en les competicions. La modalitat d’Esquí de Muntanya també està reconeguda internacionalment però, en cas de coincidència o dubte, només ho pot fer l’entitat política reconeguda per les Nacions Unides. És per això que els 12 catalans dels 13 que solen formar part del combinat estatal sempre porten els dos equipatges al damunt, per competir per Catalunya quan les circumstàncies ho permeten”, explica.

A Baqueira-Beret hi haurà equip amfitrió

Un dels moments més il·lusionants de la temporada serà l’última prova de la Copa del Món d’Esquí de Muntanya, que tindrà lloc a Baqueira-Beret els dies 8 i 9 d’abril sota el nom oficial de Val d’Aran 2017 World Cup. La selecció catalana no podrà participar com a tal en les competicions puntuables per la coincidència amb l’espanyola. Tot i això, sí que podrà exercir d’amfitriona en una prova Open paral·lela que la International Ski Mountaineering Federation (ISMF) ha autoritzat: “Hem insistit molt al comitè per poder-la portar a terme. Per nosaltres també és molt important perquè els membres  del Centre de Tecnificació, per un dia, podran competir al costat d’en Kilian Jornet i tots els components de l’equip català”.

Merino afirma que la FEEC té l’objectiu del reconeixement de les seleccions catalanes “molt assumit” i que la seva participació en moltes competicions internacionals es deu a “molta feina i recorregut”. Sobre com serien les coses en cas d’independència de Catalunya, constata que el Centre de Tecnificació en sortiria beneficiat: “Hi tenim 32 persones dels quals 28 són esportistes. No podem agafar a ningú més perquè els recursos són molt minsos. Si arribessin més subvencions, el CTEMC podria créixer”.

Concentració als Alps francesos

Els components de la selecció d’Esquí de Muntanya arribaran a la presentació de Vic just després de completar una concentració a Tignes, al Alps francesos. Hi són des del 5 de novembre. Els desplaçats de la FEEC són Marta Garcia (CE Calldetenes), Clàudia Galícia (Ski Club Camprodon), Marc  Pinsach (CE Cassanenca), Nil Cardona (Ski Club Camprodon), Oriol Cardona (Ski Club Camprodon), Gerard Vila (GE Esportiu Gironí), Genís Zapater (Ski Club Camprodon), Jordi Palomares (CP Puigcerdà) i Jordi Alís (UE Urgellenca). Allà han coincidit amb altres esquiadors catalans, com ara Kilian Jornet (CP Puigcerdà), que també són als Alps preparant la temporada competitiva.

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes estarà molt pendent dels seus èxits i els desitja sort i encert en totes les competicions.