25.10.16

Catalunya cap a les semifinals de l’Europeu de korfbal

Podria aconseguir la millor classificació de la història

La selecció catalana de korfbal ha començat amb molt bon peu a l’Europeu de korfbal que s’està disputant aquesta setmana a Roterdam (Països Baixos). Després de tres jornades disputades Catalunya es troba en el segon lloc del grup A amb 6 punts. L’equip català està jugant a un gran nivell que els pot permetre, en cas de victòria demà contra Alemanya, classificar-se per primera vegada per les semifinals de la competició. 

El campionat va començar amb una dolça derrota contra Holanda per 22-17. I quan diem dolça és perquè la selecció holandesa, vigent campiona i màxima favorita, sempre està un nivell per sobre de les altres seleccions tot guanyant els partits amb diferències molt àmplies i només amb la selecció belga com a oponent que els pot fer front. Catalunya va fer una imponent primera part en què només va perdre per dos gols deixant el marcador en un 10 a 8. En la segona part l’equip holandès va començar molt fort allunyant-se en el marcador i ampliant la diferència a 10 gols (21 a 11). Catalunya però va reaccionar i va aconseguir deixar el marcador final en un honrós 22 a 17. 

Catalunya havia demostrat un bon nivell el primer dia de competició però en el segon és quan començava realment el seu campionat. La selecció catalana tenia tres partits per endavant que havien de marcar la seva posició en el grup de la primera fase de la competició i definir fins on podia arribar en la fase final. Turquia va ser la primera derrotada amb un clar resultat de 15-23 favorable a Catalunya. La segona victòria va arribar de forma clara (35-11) contra Rússia. 

Avui dimecres Catalunya té el partit decisiu contra Alemanya per saber si podrà arribar a les semifinals del campionat i aconseguir la millor posició de la història. En cas de victòria la selecció catalana passaria segona de grup i segurament s’enfrontaria a Bèlgica a les semifinals de divendres. A nivell individual el jugador català Alex Escardibul es troba en tercera posició del rànquing d’anotadors amb 11 gols. 

RankPool APoints
1Netherlands9
2Catalonia6
3Germany6
4Russia3
5Turkey0