29.07.16

Catalunya també participa als Jocs Olímpics

97 esportistes catalans seran a Rio

Quan falta només una setmana per l’inici dels Jocs Olímpics, des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes posem en marxa la publicació d’un seguit d’entrevistes a alguns dels esportistes catalans que participaran a Rio de Janeiro als propers Jocs Olímpics i Paralímpics. Quatre entrevistes amb sis esportistes que ens expliquen els sacrificis i les recompenses que els dóna l’esport. Alguns d’aquests hi debutaran, mentre que per alguns altres aquests seran els seus cinquens Jocs.

I com sempre, Catalunya tindrà una nombrosa presència a la cita olímpica. 97 esportistes del Principat participaran als Jocs Olímpics (la llista dels Paralímpics encara no s’ha fet pública), el que suposa pràcticament un terç de tota la delegació espanyola a Rio. Una xifra que estudis com el de l’Impacte econòmic de la independència de Catalunya en l’esport, de Modest Guinjoan, indiquen que si Catalunya fos independent, es veuria incrementada fins als 125 atletes catalans als Jocs. A més, el nombre de medalles passaria de 5,6 a 7,7. Per tot això, i per veure Catalunya desfilant a la cerimònia d’inauguració dels Jocs Olímpics de Tòquio 2020, donem suport al procés d’independència que viu el país i esperem que ben aviat els nostres anhels esdevinguin realitat!

 

Podeu consultar les entrevistes:
Pol Pla (Rugbi a 7)
Marta Bach i Roser Tarragó (Waterpolo)
Joan Herp i Jordi Xammar (Vela, classe 470)
Jordi Morales (tennis taula paralímpic)