20.07.16

Catalunya, eliminada als quarts de final del Mundial sub-17 de futbol sala

La selecció ha disputat també diversos partits amistosos

La selecció catalana de futbol sala ha aprofitat l’estada al Paraguai, on ha disputat el Mundial sub-17, per continuar creixent esportivament i teixir relacions internacionals. A part de la participació en el campionat del món de la categoria, Catalunya també ha jugat alguns partits amistosos contra rivals internacionals.

Pel que fa al Mundial, la selecció catalana va quedar enquadrada al grup A. Després de començar el campionat amb una contundent victòria contra l’Índia, per 8-0, Catalunya va arrencar un empat 1-1 contra el Kazakhstan. Tot i la derrota en el darrer partit de la fase de grups contra l’amfitriona Paraguai per 6-1, la selecció catalana va classificar-se pels quarts de final del torneig, on l’esperava l’Argentina. Els jugadors sud-americans van imposar-se amb claredat als catalans, 5-0, i d’aquesta manera van deixar els catalans fora de la lluita per les medalles. La selecció vencedora ha estat Colòmbia, que s’ha imposat al Paraguai a la final per 5-3.

Un cop acabada la participació al Mundial, la selecció catalana ha continuat disputant partits amistosos. Per exemple, ha participat en un quadrangular amb Bèlgica, Austràlia i l’Índia, on ha acabat en segona posició amb dues victòries i una derrota, contra Bèlgica. A més, també ha jugat un altre partit contra el Brasil, que s’ha resolt amb una derrota per la mínima dels catalans, 1-0.

Per tot plegat, la participació de Catalunya al Mundial sub-17 de futbol sala s’ha de qualificar com a molt positiva, ja que més enllà dels resultats, també ha permès donar a conèixer el país a tot el món, amb l’al·licient afegit de fer-ho gràcies a una eina tan popular com l’esport.

Podeu veure el partit que Catalunya va jugar contra el Paraguai en aquest vídeo: