15.07.16

Barcelona commemora el 80è aniversari de l’Olimpíada Popular

L’esclat de la Guerra Civil va impedir que es pogués celebrar

A partir de dilluns vinent comencen les activitats previstes per commemorar l’Olímpiada Popular que Barcelona va organitzar el 1936, un esdeveniment esportiu que volia contraposar els valors de l’esport popular i antifeixisme enfront als Jocs Olímpics de Berlín que va organitzar el règim nazi. Malauradament, l’Olimpíada Popular de Barcelona no es va poder celebrar perquè el dia de la seva inauguració va coincidir amb l’inici de la Guerra Civil. Cal destacar que en aquesta Olimpíada hi haurien participat seleccions de països sense estat com Catalunya o el País Basc.

Per rememorar aquesta efemèride i recordar tots els valors que volia inspirar l’Olímpiada Popular, diverses entitats s’han aplegat per organitzar diversos actes commemoratius:

  • Dilluns 18 de juliol, a les 10 del matí, Aula Capella – Universitat de Barcelona, Conferència seminari “La victòria contra el feixisme, Barcelona 1936. 80 anys de l’inici de la guerra civil Espanyola”.
  • Dilluns 18 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, al Palau de la Música Catalana Acte institucional “L’últim assaig”, en ocasió dels 80 anys de la Guerra Civil.
  • Dilluns 18 de juliol, a dos quarts de vuit del vespre, a tots els districtes de Barcelona actes amb el lema: Volem la pau però no l’oblit.
  • Dilluns 18 de juliol, a dos quarts de deu del vespre, enganxada de Cartells de l’Olimpíada Popular a Portal de l’Àngel i la Rambla.
  • Dimarts 19 de juliol, a les 12 del matí, inauguració de l’exposició sobre les Olimpíades Populars a l’estadi de Montjuic. A partir de les 11 del matí es pot participar en proves esportives a l’Open Camp de l’Estadi Olímpic.
  • Dimarts 19 de juliol, a les cinc de la tarda, inauguració del estand de l’Olimpíada Popular a l’Avinguda Portal de l’Àngel amb plaça Catalunya.
  • Dimarts 19 de juliol, a les sis de la tarda, al Palau del Parlament Homenatge als diputats i treballadors del Parlament de Catalunya que foren víctimes del règim franquista.

 

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes donem suport a tots aquests actes i per aquest motiu ens hem afegit al Comitè per la commemoració del 80è aniversari de l’Olimpíada Popular de 1936.