06.07.16

Barcelona acull el Mundial de futbol d’equips de metges

La selecció catalana buscarà el cinquè títol

Del 9 al 16 de juliol 2016 tindrà lloc el 22è Campionat Mundial de Futbol per a equips de Metges a la Ciutat Esportiva Joan Gamper del Futbol Club Barcelona. Hi participaran 22 equips que representaran 22 nacions diferents, com ara: Alemanya, Anglaterra, Catalunya, Suècia, Dinamarca, Ucraïna, Corea, Austràlia, Mèxic, Brasil, Veneçuela, Estats Units o Canadà, entre d’altres. El trofeu, atesa la seva història, s’anomena “Ferran Morell cup”, en honor al metge català que l’ha impulsat.

Simultàniament també es desenvoluparà el campionat de Futbol 7 per a metges veterans, en què jugaran 12 equips d’altres nacions, formats per a metges de més de 45 anys. El trofeu porta el nom de “Clemens Vogel cup”.

Els partits es jugaran els matins, durant el mes de juliol, del diumenge dia 10 i dissabte dia 16 (les finals) i les tardes del dilluns dia 11, dimarts dia 12, dijous dia 14 i divendres dia 15. El dimecres dia 13 no hi haurà partits.

Paral·lelament, els matins del dilluns al dimecres, a les sales de l’Hotel Joan Carles I tindrà lloc el 22nd International Symposium Medicine in Health & Sport, en el qual s’exposaran diverses conferències i es presentaran les més de 30 comunicacions científiques rebudes.

Aquest és un Campionat (i Simposi) que es va començar a organitzar a Barcelona l’any 1995 i es va desenvolupar a la nostra ciutat durant 10 anys, fins el 2004. Posteriorment, el torneig i simposi han tingut lloc en diversos països fins enguany, que torna a Barcelona. És un esdeveniment que atrau un gran volum de jugadors, 25 per equip, amb els seus acompanyants, i 15 jugadors per als equips de Futbol 7. També constitueix un exemple de la importància que donen els metges a fer esport, però també d’ajuntar-se per compartir coneixements mèdics, proposar intercanvis científics entre els participants, etc.

En cas d’obtenir superàvit pel que fa als ingressos generats de les inscripcions de cadascun dels equips i les despeses del Campionat, aquesta quantitat anirà destinada a l’Associació ACIDH, dedicada a la Integració i Desenvolupament Humà de les persones amb Intel·ligència Límit (http://www.acidh.org/).

Es pot obtenir més informació a la web del Campionat: https://wmfc2016.com/

 

Informació i imatge: WMFC