05.07.16

El Mundial de beach tennis torna a Barcelona

La selecció catalana serà una de les favorites

Un any més, arriba la cita més esperada de la temporada del beach tennis. Del 7 al 10 de juliol, Barcelona tornarà a ser la seu del Campionat del Món, per tercera vegada consecutiva. En aquest torneig es disputen dues grans competicions: les categories Pro i Amateur, en diverses modalitats, i la competició per nacions. En el primer bloc hi tenen cabuda les proves de dobles, individuals, tornejos per edats, etc. De cada categoria en sortirà el guanyador del món. L’altre bloc és el campionat que disputen les seleccions participants, d’on en sortirà la campiona que sigui capaç de superar totes les eliminatòries per arribar a la final. Itàlia buscarà revalidar el títol aconseguit l’any passat en una ajustada final contra Bielorússia. Els subcampions van ser la selecció revelació del Mundial, passant per sobre dels jugadors catalans, a qui van eliminar en els quarts de final. Per la seva banda, Catalunya intentarà treure’s aquesta espina clavada de l’edició anterior i competirà per ser present a la final de la competició per nacions.

En les darreres edicions, les finals més repetides han estat les disputades entre Catalunya i Itàlia. El percentatge dels jugadors participants d’aquests dos països representa un elevat nombre per sobre de la resta de nacionalitats. Una vegada més, l’italià i el català seran les dues llengües més parlades al Mundial. Donada la celebració d’aquest torneig a Catalunya, l’ABTCat anima els jugadors catalans, independentment del seu nivell, a participar a la categoria que resulti més adient per arribar a consolidar-se com la nacionalitat més representada en totes les proves del torneig.

En total, el torneig tindrà jugadors de gairebé vint nacionalitats diferents: Bèlgica, Portugal, Bielorússia, Grècia, Finlàndia, Letònia, Lituània, Mèxic, Egipte, Emirats Àrabs, Estats Units Florida, Estats Units Califòrnia, Veneçuela, Puerto Rico, Àustria, Itàlia, Sardenya i Catalunya.

Pel que fa a la posada en escena, la infraestructura del Mundial comptarà amb un desplegament de 10 pistes, grada coberta amb capacitat de 250 persones, 13 carpes i primers auxilis. També hi haurà una zona infantil, amb la pista inflable de Beach Tennis de l’ABTCat, on els més menuts també podran gaudir d’aquest esport.

 

Informació i imatge: ABTCat