01.07.16

Catalunya participa a la Copa del Món de pitch & putt

De l’1 al 3 de juliol a Andorra

El proper cap de setmana del 1,2 i 3 de juliol es jugarà al camp de la Xixerella d’Andorra la V Copa del Món de pitch & putt, organitzada per la Federació Internacional de Pitch & Putt (FIPPA).

El camp andorrà ja va ser seu del Campionat d’Europa per equips l’any 2014, on Catalunya va derrotar a la final a Holanda. En aquesta edició de la Copa del Món participaran les seleccions d’Andorra, Catalunya, Xile, França, Galícia, Gran Bretanya, Irlanda, Noruega, País Basc i Suïssa.

Catalunya i Irlanda s’han repartit els títols de les quatre edicions anteriors de la Copa del món. La selecció catalana va guanyar les dues primeres,  l’any 2004 a Chia (Itàlia) i l’any 2006 a Teià (Catalunya). Irlanda va guanyar les edicions del 2008 a Papendal (Holanda) i del 2012 al Royal Meath d’Irlanda. La cinquena edició pot decidir quin dels dos equips favorits, Irlanda o Catalunya, passa a tenir tres copes de campiona.

La selecció catalana estarà formada per Marc Lloret, Josep Martínez i Enric Sanz. Marc Lloret ja va formar part dels equips del 2004 i del 2006 que es van proclamar campions del món. Xavier Ponsdomènech serà el capità-seleccionador.

El divendres es jugaran 36 forats que definiran el quadre d’encreuaments de la competició i els equips caps de sèrie. Posteriorment, entre divendres i dissabte es jugaran quarts i semifinals. Diumenge es jugarà la final i la resta de partits per decidir les posicions finals. Tots els enfrontaments del quadre es juguen a cinc punts: quatre partits individuals en la modalitat de forats i un per parelles, també per forats.

 

Informació i imatge: FCPP