24.06.16

El procés català es dóna a conèixer a la final del TOP14

Les entitats de la societat civil han explicat la situació del país i del rugbi català als gairebé 100.000 seguidors que han omplert el Camp Nou

L’Assemblea Nacional Catalana, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes i Òmnium Cultural han treballat conjuntament per repartir 40.000 postals informatives sobre el procés d’independència català entre els 100.000 aficionats al rugbi que han assistit al Camp Nou amb motiu de la final de la lliga francesa (TOP14) d’aquest divendres 24 de juny.

El material que s’ha repartit inclou una imatge commemorativa de la final entre el Racing 92 i el Toulon, amb un revers on s’hi explica que Catalunya esdevindrà un nou país i que la seva selecció podrà participar en els campionats mundials de rugbi.

A més a més, a la postal també es recorda que Catalunya va ser fundadora de la Federació Internacional (FIRA) el 1934 i que Catalunya aspira a jugar competicions oficials ben aviat.

Durant la dictadura espanyola, Catalunya va perdre molts dels seus drets, entre ells els esportius, i la Federació Catalana de Rugbi va perdre la seva condició de membre de la FIRA. L’any 2006, la Federació Catalana va començar un procés judicial a París per reclamar el seu lloc a la FIRA com a membre fundador. Procés que no va tenir èxit ja que els jutjats francesos van desestimar la demanda dient que la FCR no era la mateixa i donant per vàlides les decisions d’una dictadura.

Avui en dia Catalunya compta amb més de 40 clubs i més de 6.000 llicències amb un augment constant els últims anys que ha de permetre dur el rugbi català de la Catalunya independent a un bon nivell europeu. Per començar, demà dissabte la selecció catalana de rugbi s’enfrontarà a la selecció nacional de Portugal, equip que participa al 6 Nacions B.