21.06.16

2 ors i 1 plata per Catalunya al Campionat d’Europa de biketrial

Nil Benítez i Gemma Abant s’han proclamat campions de la seva categoria

Catalunya ha obtingut la tercera posició per nacions en el Campionat d’Europa de biketrial, que s’ha disputat a Bolotana, Sardenya. A més, Gemma Abant i Nil Benítez han guanyat el títol europeu en la categoria elit femenina i benjamí, respectivament. Joan Fusalba ha obtingut una medalla de plata amb la segona posició en la categoria poussin, mentre Arnau Codina s’ha quedat a un sol pas de pujar al podi i ha estat quart a la categoria júnior.

El grup A havia de fer dues voltes a les nou zones naturals, molt tècniques i llargues, que eren molt selectives, mentre que el grup B tenia set zones també llargues i de gran precisió. Al matí era el torn del grup B, on Joan Fusalba ha pres la sortida dels primers i ha anat liderant tota la prova fins a l’última zona, on un fiasco l’ha fet quedar segon obtenint el seu primer podi internacional tot i ser el més jove de la prova.
Nil Benítez s’ha imposat des del principi i ha fet una prova gairebé impecable amb només 3 peus, diferenciant-se considerablement de la resta.

A la tarda era el torn del grup A, on Arnau Codina s’ha anat jugant el primer lloc fins a les últimes zones, on un cinc dubtós li ha costat la quarta posició. Gemma Abant per primer cop ha participat en el grup A en zones molt tècniques i llargues. En la primera volta ha acabat amb 11 peus per culpa del cinc fet a la zona més difícil de totes però en la segona ha millorat, acabant tota la volta amb només cinc peus.

 

Informació: BUC