24.05.16

Bons resultats de la selecció catalana a la cursa per muntanya Zegama-Aizkorri

El vencedor ha estat Kilian Jornet

Sis corredors de la selecció catalana de curses per muntanya han participat a la 15a edició de la Zegama-Aizkorri, puntuable per el circuit internacional Skyrunner World Series i que ha aplegat un any més als millors corredors de muntanya del món. La pluja, el fang i el fred han tornat a ser protagonistes a la clàssica basca, endurint les condicions de la cursa considerablement. Els sis atletes de la nostra selecció han estat Jonatan Cuesta, Albert Pujol, Marta Molist, Ragna Debats, Jessed Hernández i Andreu Simon. Els han acompanyat Fernando Rosa, seleccionador, i Joan Freixa, tècnic.

En categoria masculina, Andreu Simon ha estat el millor català, per darrere del vencedor Kilian Jornet. Simon ha creuat la línia de meta en 18a posició, amb un temps de 18 hores i 27 minuts. Jonatan Cuesta ha acabat 35è, amb 4 hores i 40 minuts. Albert Pujol ha abandonat després de passar per l’Aizkorri amb símptomes d’hipotèrmia, tot i que s’havia mantingut entre els millors abans de l’abandonament. Jessed Hernández s’ha retirat a la primera part de la cursa, per culpa de problemes físics.

En categoria femenina, Ragna Debats, que ha passat en cinquena posició per Sancti Spiritu, a molt poca distància de les primeres, també ha abandonat a causa de les dures condicions meteorològiques. Marta Molist ha anat de menys a més, remuntant posicions des de les rampes de pujada a l’Aizkorri, i finalment ha acabat en quarta posició.

Més d’un centenar de catalans, d’un total de 500 participants, han pres la sortida des de la plaça de Zegama, convertint-se en la nacionalitat amb més representació a la marató. Aquest alt índex de corredors vinguts de Catalunya és fruit de la gran tradició que hi han per aquest esport a casa nostra. Els corredors catalans han aconseguit els dorsals per les bones marques fetes en edicions anteriors de la Zegama-Aizkorri, per formar part de marques esportives que els patrocinen, per ser els afortunats d’un sorteig amb unes 7.000 sol·licituds o per tenir una plaça a la selecció catalana de curses per muntanya de la FEEC, entre d’altres.

 

Informació i imatge: FEEC