22.05.16

La final de Copa, plena d’estelades!

No s’han registrat incidents i tothom ha pogut entrar les banderes a l’estadi

La final de Copa que ha enfrontat el Barça i el Sevilla a l’estadi Vicente Calderón ha quedat tenyida, com ve sent habitual, per les nombroses estelades que han exhibit els aficionats barcelonistes. Tot i l’intent de la delegada del govern espanyol a Madrid, Concha Dancausa, de prohibir aquestes banderes, el fet que el jutjat número 11 de Madrid deixés sense efecte aquesta prohibició ha esperonat encara més els seguidors del Barça, que n’han entrat una gran quantitat a l’estadi.

Les banderes s’han desplegat, sobretot, quan ha sonat l’himne espanyol abans del partit, moment en què també s’ha sentit una forta xiulada, i al minut 17:14, així com quan el Barça ha marcat els gols.

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes ens felicitem pel fet que els aficionats culers hagin respost a la crida que havíem fet conjuntament amb l’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l’associació de juristes DRETS, animant tothom qui assistís a la final a portar l’estelada per defensar la llibertat d’expressió, així com per continuar reivindicant la voluntat que Catalunya esdevingui un estat independent.

Una vegada més, ha quedat clar que tots aquells qui consideren que l’estelada és un símbol que pot incitar a la violència o que volen associar el moviment independentista amb els aldarulls estan ben equivocats.