20.05.16

Ha guanyat la llibertat d’expressió: les estelades podran ser exhibides a la final de Copa

Crida de les entitats per omplir d’estelades el Vicente Calderón

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, l’associació de juristes DRETS i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes estem d’enhorabona per l’èxit del recurs presentat per DRETS, que ha aconseguit que les estelades puguin entrar al Vicente Calderón a la final de Copa que enfrontarà el Barça i el Sevilla el proper diumenge. Ens congratulem per la decisió del magistrat del jutjat número 11 de Madrid, que ha aplicat el sentit comú i ha deixat sense efecte la prohibició de la delegació del govern espanyol a Madrid, en considerar que l’estelada no incita a la violència, ni al racisme, ni a la xenofòbia ni a qualsevol altre forma de discriminació.

Per aquest motiu, davant d’aquest nou escenari, anul·lem el repartiment de banderes escoceses i ens centrem en fer una crida a l’afició del Barça per a que diumenge ompli d’estelades el seu sector del Vicente Calderón. Aquesta serà la millor manera de celebrar la victòria de la llibertat d’expressió i de demostrar de manera pacífica que les estelades són un símbol que ens identifica, i una bona resposta a aquells que volen coartar-nos la llibertat. I més, ara que la justícia ens ha donat la raó i ha reafirmat que les estelades poden ser exhibides sense por.

Per tot plegat, esperem que aquest diumenge es visqui un gran ambient futbolístic al Vicente Calderón i que els seguidors gaudeixin d’un bon espectacle i puguin expressar-se lliurement amb les estelades.