06.05.16

La selecció catalana d’esquí de muntanya aconsegueix la segona victòria a l’Elbrus Race

Oriol Cardona ha estat el més ràpid al Quilometre Vertical

La selecció catalana segueix recollint èxits a la Red Fox Elbrus Race, a Rússia. La cursa del Quilometre Vertical, segona de les proves competitives inclosa dins de l’esdeveniment, ha vist com tres dels integrants de la selecció han pujat al podi a les seves respectives categories. Cal destacar que els esportistes catalans són els únics participants de la cursa, entre 250 inscrits, que dos dies abans havien competit també a la prova d’esquí de muntanya per equips, on també va haver-hi victòria catalana.

Oriol Cardona s’ha proclamat guanyador en categoria absoluta, amb un temps de 45 minuts i 42 segons. Les condicions de la neu han fet inviable aconseguir el rècord absolut a la cursa. La sortida estava situada a 2.450 metres i la meta a 3.450. 1.000 metres de desnivell positiu amb un gran condicionant, l’alçada. Cardona ha superat a corredors com Pascal Egli, segon classificat, competidor a les proves del circuit mundial de curses per muntanya, o Karl Egloff, cinquè classificat, i que ostenta els rècords d’ascensió al Kilimanjaro i Aconcagua. Aquest últim li va prendre a Kilian Jornet al 2015.

Marta Riba ha aconseguit la quarta posició en categoria femenina absoluta i la primera plaça en categoria màster 40. Per altra banda, el seleccionador català, Joan Cardona, ha pujat al més alt del podi en categoria màster 50.

 

Informació i imatge: FEEC