04.05.16

Primera victòria de la selecció catalana d’esquí de muntanya a l’Elbrus Race

Oriol Cardona i Marc Solà han guanyat l’Skimo Race per equips

La selecció catalana d’esquí de muntanya ha començat amb bon peu la participació a la Red Fox Elbrus Race, que es disputa a Rússia fins dissabte. La primera de les tres proves on competeix l’equip català ha sigut la Skimo Team Race, amb la participació de cinc equips de la nostra selecció. El resultat ha estat fantàstic, ja que la parella formada per Oriol Cardona i Marc Solà han guanyat la cursa i la que formen Xavier Sadurní i Alfons Gastón han assolit la tercera posició.

El recorregut de la cursa d’esquí de muntanya per equips ha sumat 1.950 metres de desnivell positiu en quatre espectaculars pujades. Els esquiadors han arribat a una cota màxima de 3.950 metres d’alçada. Aquesta circumstància, clau per a un rendiment òptim, no ha suposat cap impediment per els catalans, que fa una setmana que són al Caucas per aclimatar-s’hi millor.

L’equip de la selecció catalana format per Oriol Cardona i Marc Solà ha dominat la cursa i ha estat el primer en creuar la línia de meta, amb un temps de 2 hores i 7 minuts. Deu minuts després han entrat els suïssos Mirco Pervangher i Davide Morelli. El tercer lloc del podi també ha tingut representació catalana, amb Xavier Sadurní i Alfons Gastón, que han aconseguit un magnífic temps de 2 hores i 19 minuts.

Els altres tres equips catalans han aconseguit col·locar-se tots entre els 15 millors. Josep Montsant i Joan Cardona, seleccionador català, han estat sisens. L’equip mixt format per Marta Riba i Gerard Garreta ha sigut novè i l’equip format per Oriol Montero i Antoni Massagué ha acabat tretzè.

Després d’aquest bon inici, els esquiadors de la selecció encara han de participar en dues proves més: el Quilòmetre Vertical (2.450-3.450 m) i l’SkyMarathon – Mt Elbrus (2.350-5.642 m). A més a més, fora de la competició oficial, l’equip intentarà batre l’actual rècord d’ascensió a l’Elbrús amb esquís des de la base de la muntanya.

 

Informació: FEEC
Imatge: Elbrus Race