20.04.16

El Govern treballarà per la incorporació de Catalunya al COI

Ho inclou el Pla de Govern presentat pel president Puigdemont

El Govern treballarà per aconseguir que Catalunya sigui reconeguda pel Comitè Olímpic Internacional (COI) i per les federacions esportives internacionals, per tal de poder competir com a país en les competicions internacionals. Aquest és un dels punts del Pla de Govern per la XI legislatura, presentat pel president Carles Puigdemont, que contempla 20 àmbits d’actuació i 750 mesures executives, legislatives i normatives.

En l’àmbit de l’esport, els principals objectius són promoure l’activitat física i l’esport com a base de la política esportiva de Catalunya i garantir la presència de Catalunya al món en el camp esportiu. Per això, el Pla remarca que per la internacionalització del nostre esport és fonamental “la vessant competitiva de l’esport català, que es fonamenta en els esportistes de primer nivell mundial que tenim, en els clubs capdavanters en els seus respectius esports i en les entitats que acullen durant l’any moltes proves internacionals arreu del territori”.
 

Altres punts que vol tirar endavant el Pla de Govern en matèria esportiva és l’aprovació de la Llei d’activitat física i de l’esport de Catalunya, dur a terme accions d’esport inclusiu per a col·lectius amb capacitats diferents i col·lectius socials més desfavorits, potenciar el Pla Nacional de l’Activitat Física i l’Esport, desenvolupar els plans estratègics d’Esport Escolar i d’Esport Universitari, actualitzar el pla director i el cens d’instal·lacions i equipaments esportius o potenciar l’INEFC i el CAR com a centres de referència en la formació i la recerca esportiva i en l’alt rendiment esportiu, respectivament.

Podeu consultar el Pla de Govern complet en aquest enllaç.