15.04.16

El congrés aprova derogar la llicència única

Els esportistes no hauran de pagar més per un document innecessari

Tal com informa avui L’Esportiu de Catalunya, el govern espanyol està obligat a suprimir la llicència única, un dels principals greuges denunciats per l’esport català. La comissió d’educació i esports del Congrés dels Diputats va aprovar dimecres una proposició de modificació de l’article 23 de la llei de l’esport per suprimir la llicència única esportiva, que obligava tots els esportistes a pagar per una llicència estatal, tot i que les seves competicions fossin només d’àmbit català. La proposta va comptar amb 23 vots a favor (Democràcia i Llibertat, ERC, el grup mixt, Podemos i PSOE) i 20 en contra (PP i Ciutadans).

La proposta va ser presentada per la diputada de Democràcia i Llibertat Míriam Nogueras, que es mostra “encantada” amb el resultat de la votació: “Portàvem molt temps treballant-hi i és una proposta que expressa el malestar de l’esport català, manifestat per la Secretaria General de l’Esport, la Plataforma ProSeleccions, la UFEC i les federacions”. La diputada considera que “és una gran notícia que això s’acabi. Era absurd tenir aquesta llei quan proximitat és un dels valors més grans de l’esport. La federació que tens a prop t’entendrà molt millor que un organisme estatal”.

Nogueras expressa que tot i que el govern espanyol estigui en funcions, està obligat a iniciar els tràmits per suprimir la llicència única. Cal recordar que l’article de la llicència única de la llei de l’esport va ser aprovat el 2014 i va entrar en vigor el juliol del 2015. Malgrat tot, si no es forma un govern espanyol i es tornen a convocar eleccions per finals de juny, la decisió de la comissió quedarà en paper mullat ja que el govern resultant de les noves eleccions no es veurà obligat a tirar endavant les decisions que hagin pres les comissions des de principis d’any.