17.03.16

Catalunya participa al Mundial sub-17 de korfbal

El cap de setmana a Holanda

La selecció catalana de korfbal sub-17 inicia aquest divendres una aventura cap a Schijndel (Holanda), on disputarà el 18è Mundial sub-17. Fins diumenge, es trobarà amb els representants dels deu equips més potents del món: Xina Taipei, República Dominicana, Portugal, Hongria, Alemanya, Anglaterra, Rússia, Bèlgica i Holanda.

Catalunya ha quedat emparellada en el grup B, i s’enfrontarà a les seleccions belga, alemanya, portuguesa i hongaresa. L’altre grup està compost per Holanda, Anglaterra, Xina Taipei, República Dominicana i Rússia. Catalunya debutarà divendres a la tarda en un partit amistós contra la República Dominicana. Oficialment, s’estrenarà dissabte a les 9.55h contra la selecció hongaresa.

L’entrenador Javier Navarro debutarà al capdavant de la selecció. A pocs dies d’emprendre el viatge destaca que “marxem al Mundial amb pocs entrenaments de preparació, però amb molt bones sensacions i amb moltes ganes de fer un gran paper. Crec que hem aconseguit formar un grup molt bo i molt unit. L’equip es caracteritza per tenir jugadors de molt talent i molt lluitadors, la qual cosa ha permès que en poc temps s’hagin adaptat a l’estil de joc proposat”.

Sobre els objectius de la selecció, Javi Navarro afirma que “la intenció és anar partit a partit. Començar el mundial amb una victòria seria ideal per a la moral dels jugadors, i a partir d’aquí hem de seguir competint cadascun dels partits que tinguem”. Finalment, l’entrenador conclou: “Crec que tenim potencial per estar entre els 5 primers països del món, però per sobre de tot el més important és que aquesta experiència els serveixi a ells com a formació ja que són el futur del nostre esport i poder competir a nivell internacional en aquestes edats els farà créixer molt com a jugadors”.

Els jugadors que formaran la selecció catalana són: Berta Martínez, Júlia Combis, Ivette Royo, Maria Castillo, Anna Grima, Aina Mas, Júlia Cano, Roc Margaix, Carles Piqueras, Pau Segura, Tomàs Bussano, Quim Espadalé i David Puertas.

Olga Gandia debutarà com a àrbitre internacional
La catalana Olga Gandia també viurà aquest Mundial sub-17 d’una manera especial. Tot i que ja té una àmplia experiència internacional dins del món del korfbal, com a jugadora en diferents clubs i amb la selecció catalana absoluta, aquesta vegada s’estrenarà com a àrbitre internacional, un fet que afrontarà amb molta il·lusió: “En tinc moltes ganes, és una experiència totalment nova per mi, i espero aprendre i passar-ho molt bé. És una altra manera de gaudir del korfbal des d’una altra perspectiva i penso que m’aportarà coses bones. Com a àrbitre és una motivació poder participar en aquests esdeveniments internacionals i ho espero amb molta il·lusió”. Gandia debutarà aquest dissabte xiulant el partit entre  Anglaterra i la República Dominicana.

 

Informació: FCK