07.03.16

Victòria catalana a l’Open Internacional Europeu de raquetes de neu

En total, 4 catalans han pujat al podi

La quarta prova de la Copa Catalana i Circuit de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) s’ha disputat a Guils-Fontanera (Baixa Cerdanya), aquest diumenge 6. La cursa, organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà, ha entrat per primer cop al circuit internacional, com a Open Internacional Europeu.

Un circuit ràpid, d’uns 10 quilòmetres de distància i 200 metres de desnivell, amb trams tècnics i una barreja de neu verge i dura, ha permès gaudir d’una prova emocionant i molt disputada. En categoria masculina, les primeres places no s’han decidit fins als últims dos quilòmetres, on s’ha viscut un intens frec a frec entre l’italià Filippo Barizza i els catalans Joan Freixa i Just Sociats com a protagonistes. En categoria femenina, Ragna Debats ha dominat sempre la cursa, seguida a poca distància per l’actual campiona de Catalunya, Rosa Valls.

La victòria de l’open internacional ha sigut per Filippo Barizza, amb un temps de 34 minuts i 54 segons. Barizza ha destacat “la gran plasticitat del circuit, amb bonics i tècnics trams de bosc, i una part amb canvis de desnivell molt acusada”. El segon classificat ha sigut Joan Freixa (AE Mountain Runners del Berguedà), i el tercer, Just Sociats (CE Terrassa). Ragna Debats (CEM La Cameta Coixa) ha sigut la més ràpida en dones, amb un temps de 42 minuts i 39 segons. Segona ha estat Rosa Valls (AE Mountain Runners del Berguedà), i tercera l’italiana Mirella Bergamo.

La categoria popular del circuit ha aplegat una seixantena de practicants de les raquetes de neu, i han realitzat el mateix recorregut que els corredors. Cada cop són més els practicants que s’animen a participar a les proves no competitives del circuit català.

Fins fa dos anys es realitzava un circuit de Copa d’Europa estable amb proves a Catalunya, Andorra, França, Itàlia, etc. Per diversos motius es va deixar d’organitzar i ara les proves internacionals s’organitzen en format open. Catalunya i la FEEC donen suport a les raquetes de neu amb un calendari de copa i circuit anual, i amb una selecció catalana. La intenció a nivell internacional és recuperar la copa europea, i la FEEC treballa amb la resta de federacions implicades per aconseguir-ho. Un dels altres grans objectius és que Catalunya pugui acollir un campionat del món.

 

Informació: FEEC
Imatge: Ivan Torres