03.03.16

Catalunya organitza l’Open Internacional Europeu de raquetes de neu

Aquest diumenge a Guils-Fontanera

L’estació d’esquí nòrdic de Guils-Fontanera (Baixa Cerdanya) acollirà diumenge l’Open Internacional Europeu de raquetes de neu, organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà i en la qual s’espera la presència de destacats corredors de raquetes de neu internacionals. La cursa també forma part de la Copa Catalana i del Circuit Català de raquetes de neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

Els millors corredors catalans de raquetes de neu estaran a Guils per seguir puntuant a la copa. La selecció catalana, capitanejada per Just Sociats, ha confirmat la presència de tot l’equip. També hi seran corredors com Agustí Roc, que va guanyar fa dues setmanes la cursa d’Espot, Foc de Neu, o Pere Fàbregues, guanyador de la Gormanda Blanca.

L’organització ha preparat un circuit d’uns 12 quilòmetres de distància i 375 metres de desnivell. És un recorregut força ràpid i generalment, la neu està molt compactada. Les fortes nevades dels últims dies garanteixen bones condicions per la celebració de la prova.

Guils Fontanera, Open Internacional Europeu
L’any passat la cursa de Guils-Fontanera va ser el marc del Campionat de Catalunya de Raquetes de Neu, amb victòria de Just Sociats i Laia Andreu. Aquest any es vol donar un pas més i per aquest motiu se celebra un Open Internacional Europeu.

Fins fa dos anys es realitzava un circuit de Copa d’Europa estable amb proves a Catalunya, Andorra, França, Itàlia, etc. Per diversos motius es va deixar d’organitzar i ara les proves internacionals s’organitzen en format open. Catalunya i la FEEC donen suport a les raquetes de neu amb un calendari de copa i circuit anual, i amb una selecció catalana. La intenció a nivell internacional és recuperar la copa europea, i la FEEC treballa amb la resta de federacions implicades per aconseguir-ho. Un dels altres grans objectius és que Catalunya pugui acollir un campionat del món.

 

Informació: FEEC