19.02.16

El govern espanyol porta al TC la Llei Catalana de professions de l’esport

Nova invasió de competències

El govern espanyol ha presentat un recurs d’inconstitucionalitat contra diversos punts de la Llei Catalana de les professions de l’esport. Des de Madrid es considera que la norma vulnera la Llei espanyola d’unitat de Mercat i supera l’àmbit competencial de la Generalitat en permetre la signatura d’acords internacionals.

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes rebutgem frontalment l’ús dels òrgans judicials de l’Estat en contra de les decisions preses legítimament per les institucions catalanes, en aquest cas el Parlament de Catalunya, que el 30 d’abril de l’any passat va aprovar una modificació de la llei de l’exercici de les professions de l’esport.

Per aquest motiu, demanem unitat al món de l’esport per fer front a aquests nous atacs del govern espanyol i fer valer les lleis catalanes. Una vegada més, es fa necessari que l’esport català debati les lleis i l’organització esportiva que haurà de tenir en la Catalunya independent.