16.02.16

Gerard Figueras defensa que l’esport no pot quedar al marge del procés

El secretari general de l’Esport ho assegura en una entrevista a L’Esportiu

L’escenari polític que afronta Catalunya determinarà l’acció de la Secretaria General de l’Esport. El seu màxim responsable, Gerard Figueras, ho dóna a entendre en una entrevista al diari L’Esportiu de Catalunya, on assegura que tenen clares la línies que cal seguir durant el proper any i mig. D’una banda, el secretari general de l’Esport assegura que cal fer costat als esportistes, als clubs, als consells esportius i a les federacions. De l’altra, remarca que “l’esport no pot quedar al marge del procés nacional”. En aquest sentit, indica que cal “construir la proposta d’estructura d’estat que posarem al servei de l’esport català per si el poble de Catalunya diu que sí i ens independitzem”.

Pel que fa al reconeixement internacional de les federacions i la participació de les seleccions catalanes, recorda que “no hem renunciat mai a la representació de Catalunya al món, ja sigui amb les 21 federacions reconegudes o ajudant a clubs i esportistes a portar el nom de Catalunya al món. Hi ha altres federacions interessades a ser reconegudes i en parlarem, però l’objectiu ara tots sabem quin és: acompanyar les 71 federacions catalanes en el procés d’integració definitiva a les seves respectives federacions internacionals l’endemà mateix de la independència”.

El secretari general reivindica que l’esport ha de combatre el discurs de la por i exposa que “tenim un estudi metòdic i científic que ens diu que un dels àmbits en què ens aniria molt bé la independència és l’esportiu. Qui vulgui posar això en dubte, que presenti altres estudis”.

Figueras remarca que Espanya és dependent de Catalunya en l’esport, ja que per exemple, als Jocs Olímpics de Londres “dels 282 esportistes espanyols, 89 eren catalans i 8 de les 17 medalles es van aconseguir amb aportació catalana”. També avisa que “veurem si a Tòquio 2020 això haurà canviat”.

Sobre les sancions a xiulada de l’himne espanyol i a l’exhibició d’estelades al Camp Nou, el secretari general considera que “si el moment del país no fos el que és, això no hauria passat” i que el govern ha d’actuar “amb sentit comú i defensar la llibertat d’expressió, també als estadis de futbol”.

Podeu llegir l’entrevista sencera a L’Esportiu de Catalunya.