11.02.16

L’ús del català a l’esport

Recull d’eines per fer un ús correcte del català en el món de l’esport

El TERMCAT recull diversos diccionaris en línia específics del món de l’esport. Els agrupa segons l’àmbit esportiu al que fan referència:

A banda, podeu fer la consulta al cercador general del TERMCAT.

 

La Plataforma per la Llengua i la Fundació FC Barcelona han editat un guia d’acollida lingüística al món de l’esport que duu per títol Amb el català, xuta i gooool!. Es tracta de la primera publicació que ens parla del paper fonamental del català en l’acollida lingüística en el món de l’esport i que posa a l’abast recursos i eines per fer-ho possible. Compta amb el suport de periodistes esportius com Joaquim Maria Puyal, Antoni Bassas o Enric López Vilalta i amb anècdotes d’exjugadors com Andrei Xepkin, Gaby Cairo o Eusebio Sacristán.

 

L’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC) va editar 12 números de la revista En un tres i no res!, amb l’objectiu de difondre i divulgar els criteris lingüístics amb la finalitat d’estendre i normalitzar l’ús de la llengua catalana en l’àmbit esportiu, tant en el vessant administratiu com docent.