08.02.16

Excel·lents resultats de Catalunya al Mundial de raquetes de neu

Jan Margarit s’ha proclamat campió júnior

La selecció catalana de raquetes de neu ha tingut una participació molt exitosa al Campionat del Món, que s’ha disputat durant la cursa Caspolada, a Vezza d’Oglio (Itàlia). Els atletes catalans han assolit la primera posició per equips en categoria femenina i la segona a la masculina, a part d’un títol mundial en categoria júnior i dos podis més en categoria absoluta. Una vegada més, els esportistes de Catalunya han tornat a destacar entre els més de 100 participants a la cursa, de 12 països diferents.

Jan Margarit s’ha proclamat campió del món en categoria júnior, amb un temps de 24 minuts i 47 segons, en la seva primera participació en uns mundials. El català, que ha protagonitzat una emotiva arribada creuant amb l’estelada la línia de meta, explica que està “molt content amb la victòria. He fet una sortida molt conservadora. A la primera part de la cursa portava per davant al Just, Marc i Gabriel. Entre el quilòmetre dos i tres m’he anat distanciant dels companys i m’he posat quart de la general. No m’esperava una cursa tan ràpida i m’ha beneficiat. M’he sentit molt bé”. El seu company de selecció i de categoria, Marc Traserra, ha realitzat també una gran cursa i ha entrat en segona posició, aconseguint el subcampionat.

En categoria absoluta masculina, el tres catalans han entrat en el top 10. Just Sociats ha estat 6è; Gabriel Crosas 8è; i Jordi Uró 9è. El vencedor de la prova ha estat Stephane Ricard. El seleccionador català, Just Sociats, comenta que “ha estat una cursa molt ràpida, amb neu artificial a quasi tot el recorregut. L’organització ha estat excel·lent”.

En categoria femenina, el podi absolut ha tingut color català. Les atletes de la selecció Ragna Debats i Rosa Valls, han acabat en 2a i 3a posició, respectivament. La italiana Isabella Morlini s’ha proclamat campiona. El gran resultat femení l’ha completat Sílvia Leal, entrant en 5a posició.

A banda de les quatre medalles individuals, la selecció catalana també ha aconseguit el campionat mundial per equips en categoria femenina i el subcampionat en categoria masculina.

Amb aquests grans resultats la selecció catalana de raquetes de neu tanca el seu periple internacional, a falta de l’open europeu de Guils Fontanera que es disputarà el mes que ve, on ha aconseguit notables resultats a les tres proves on ha competit: la Ciaspolada (Itàlia), la Siljan Snowshoe Race (Suècia) i aquest campionat del món.

Podeu consultar tots els resultats del campionat del món al lloc web de la Caspolada.

Podeu veure la presentació de la delegació catalana, amb l’himne dels Segadors, en aquest vídeo:

  

Màgic. Escoltant els segadors a Itàlia, a la presentació del mundial de raquetes de neu!@FEEC @SalomonRunning @Suunto @Eassun @Etixx @MountainRunnersBerguedà #RaquetesFEEC #LesRaquetesSónPelTennis

Posted by Jan Margarit Solé on dissabte, 6 / febrer / 2016

 

 

Informació: FEEC
Imatges: Marcial Alemán