02.02.16

Gerard Figueras és el nou secretari general de l’Esport

Substitueix en el càrrec Ivan Tibau

Després de cinc anys en el càrrec, Ivan Tibau deixa de ser el secretari general de l’Esport, responsabilitat que passa a mans de Gerard Figueras, fins ara director del Consell Català de l’Esport. D’altra banda, el nou director del Consell Català de l’Esport és Antoni Reig i Casassas, que en els últims cinc anys ha exercit com a director general de Joventut de la Generalitat.

Nascut a Vilanova i la Geltrú l’any 1982, Gerard Figueras ha estat director del Consell Català de l’Esport des del gener de 2013. És llicenciat en Ciències Polítiques i de l’Administració i des del maig de 2015 és regidor de promoció econòmica i projecció exterior de l’Ajuntament de Vilanova i la Geltrú. Anteriorment, des del 2011, va ser tinent d’alcalde de Promoció Econòmica, Turisme, Comerç, Comunicació, Premsa i Joventut del mateix consistori. Des del juliol passat, és president del Consell Comarcal del Garraf.

En l’àmbit de l’esport, el nou secretari general de l’Esport forma part de la Sectorial d’Esports de Convergència Democràtica de Catalunya i la JNC, on ha participat en l’organització de diferents esdeveniments esportius d’àmbit territorial. Durant la seva etapa formativa, va ser esportista federat en tennis (Club Tennis Vilanova) i futbol (Alondra Futbol Club). També va ser assessor en matèria d’esports del Grup Parlamentari de Convergència i Unió en la VIIIa legislatura, durant la qual va fer el seguiment de la Llei de l’exercici de les professions de l’esport.

Pel que fa a Antoni Reig, nascut a Taradell l’any 1971, és diplomat en Informàtica de Gestió (EUV-UPC) i ha estat director general de Joventut des del 2011 i fins a l’actualitat, així com president de l’Agència Catalana de Joventut. Anteriorment, va treballar al Departament de Tecnologia de la Informació de PROQUIMIA, SA. També ha fet de consultor de SAP, d’analista i programador web.

En l’àmbit associatiu, va ser membre de la Junta Nacional d’Òmnium Cultural i vicepresident de la Junta d’Òmnium Osona. També va ser president del Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) entre els anys 2006 i 2007.

Des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes volem agrair la feina realitzada per Ivan Tibau en els cinc anys que ha estat el secretari general de l’Esport. De la mateixa manera, desitgem a Gerard Figueras i a Antoni Reig molta sort i molt encert en aquesta nova etapa, pel bé del país i de l’esport català.