25.01.16

El KC Barcelona guanya l’Europa Shield de korfbal!

El Castellbisbal ha acabat a la 6a posició

El Korfbal Club Barcelona s’ha proclamat campió de l’Europa Shield 2016, la segona màxima competició europea de clubs de korfbal. L’equip barceloní ha aconseguit guanyar tots els partits disputats en un gran torneig que ha culminat aquest diumenge derrotant l’equip anglès BEC Korfball Club a la final per un ajustat 14-13. Un gran èxit per aquest club i per l’esport català. Després dels tres títols aconseguits pel Vallparadís (2009, 2011 i 2013) i el del Vilanova (2014), aquesta és la cinquena vegada que un equip que representa Catalunya és capaç de guanyar l’Europa Shield.

Es tracta del primer títol internacional pel KCB, que l’any passat va aconseguir una discreta setena posició en aquesta competició. Com afirma l’entrenador Dani Vidaña, “aquest any hi havia més nivell que en l’edició anterior. Tot i estar en el grup fort hem competit molt bé i hem jugat com mai”.

Els catalans van quedar primers del seu grup, després de guanyar el TJ Znojmo txec, l’Schweriner KC alemany i el CCCD portuguès. En el partit de semifinals de diumenge, es va desfer del 1908 SZAC KSE Budapest per 21-13, amb la qual cosa certificaven el pas a la gran final. Una final que han guanyat ajustadament contra el BEC anglès, però en què han estat superiors al seu rival.

6a posició per al Castellbisbal
L’altre representant català a l’Europa Shield, el CK Castellbisbal, ha acabat el torneig en sisena posició. L’ensopegada de divendres en el debut contra el 1908 SZAC hongarès va complicar la classificació per a les semifinals, ja que havia de guanyar els dos següents partits. Va derrotar el TuS Schildgen alemany, però va perdre amb el BEC anglès i va caure contra el CCCD portuguès en el partit per decidir la cinquena i la sisena posició.

L’entrenador, Luis Rosa, destacava al final del partit que “el premi era venir a jugar, competir, ja que era la primera Europa Shield per a molts jugadors nostres”. El tècnic assegurava que “tenim la voluntat de poder tornar a competir internacionalment l’any que ve per seguir agafant experiència, ja que l’equip té encara molt recorregut”.

 

Informació i imatge: FCK