18.01.16

El Barça demostra el seu compromís amb el país

Aquest vespre s’estrena el documental “Josep Suñol: un crit valent”

El Futbol Club Barcelona és un símbol de catalanitat. Un fet innegable, que el club ha demostrat sempre des que va ser fundat, fa 116 anys. Una nova prova d’això és el documental “Josep Suñol: un crit valent”, que s’estrenarà aquest vespre. Aquesta pel·lícula, produïda pel Barça i per Minoria Absoluta, pretén ser un homenatge a la figura de Josep Suñol, el president del club que va ser detingut i afusellat per les tropes franquistes.

Aquest és l’últim dels actes de l’Any Suñol, que el Barça ha impulsat per recordar el llegat del president màrtir. Durant el 2015, s’ha creat un espai permanent al Museu del Club, amb objectes i documents propietat del Museu, de l’arxiu familiar i procedents de l’Arxiu Nacional de Catalunya. A més, la Llotja Presidencial del Camp Nou ja porta el nom de Llotja President Suñol i al mes de maig passat es va celebrar l’acte institucional de la nova nomenclatura amb la presència de les màximes institucions del país.

Amb actes com aquest el Barça referma el seu compromís amb Catalunya. Fa uns dies, el club va felicitar Carles Puigdemont després d’haver estat investit President de la Generalitat de Catalunya amb un tuit en català, castellà i anglès, que deia: “Felicitats, president Puigdemont. Que l’encert us acompanyi en aquesta etapa històrica i apassionant que avui inicia el nostre país”. Una nova expressió del sentiment de catalanitat que sempre ha representat el club.

El passat mes de juliol, en plena campanya electoral per ser escollit president del Barça, Josep Maria Bartomeu, conjuntament amb la resta de candidats, va signar el ‘Compromís de país’, un document impulsat per la Plataforma ProSeleccions Catalanes, l’ANC, Òmnium Cultural i la UFEC que, entre d’altres punts, dóna suport al dret a decidir del poble de Catalunya i promou l’adhesió del Barça al full de ruta de les entitats de la societat civil. A més, insta a treballar per donar suport a les iniciatives de la societat civil en favor de la llengua i la cultura catalanes i de l’esport català i les seleccions catalanes.