08.01.16

Gemma Egea i Gerard Rodríguez, campions dels rànquings internacionals de beach tennis

Catalunya continua demostrant el seu potencial

Els catalans Gerard Rodríguez i Gemma Egea han acabat l’any ocupant la primera posició de dos dels rànquings mundials de la Federació Internacional de Beach Tennis (IFBT). Aquest és el quart any consecutiu que Egea es proclama campiona del rànquing de dobles femenins. De fet, encapçala el rànquing mundial de dobles femení des de l’1 de juliol del 2012.

En canvi, Gerard Rodríguez ha estat el líder dels individuals masculins. Jugador amb una gran trajectòria internacional, Rodríguez ha aconseguit situar-se en el número 1 de la llista gràcies a les medalles d’or al Campionat Mundial de Barcelona i a l’Europeu disputat a Muravera (Sardenya), fent parella amb Gerard Torres.

A més, un altre representant de Catalunya també ha acabat l’any com a campió de la seva categoria. Es tracta de Pol Filella, que ha estat el líder de la categoria juvenil.

En les altres categories, el nord-americà Rick Simeon ha estat el campió dels dobles masculins i les italianes Simona Longhi i Liana Scarmin ho han estat dels dobles femenins i els dobles mixtes, respectivament.

Desprès dels reajustaments realitzats en el rànquing mundial, actualment només computen per la classificació els vuit millors resultats dels últims divuit mesos.

Al llarg dels últims anys, Catalunya s’ha convertit en una de les potències mundials de beach tennis. El clima mediterrani i la implicació dels jugadors del territori han contribuït a fer possible aquest repte: situar Catalunya en el màxim nivell del beach tennis mundial. No és casualitat que els dos darrers Mundials IFBT hagin tingut lloc a Barcelona. Cal destacar el paper fonamental de l’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat) en els èxits del beach tennis català; tant en l’àmbit individual com de selecció. Aquest és un dels 21 esports on la selecció catalana està reconeguda oficialment.

Gràcies al suport de tots els jugadors i a la implicació de la organització, la IFBT està experimentant un gran creixement a escala mundial. La darrera incorporació ha estat protagonitzada per federació de beach tennis de l’Índia. En aquest país, el beach tennis ha passat de ser un esport desconegut a tenir una federació oficial afiliada a la Federació International Beach Tennis (IFBT) amb delegacions a la majoria d’estats.