07.01.16

Bons resultats de la selecció catalana de raquetes de neu a la Ciaspolada

Rodatge de cara al Mundial

 

La temporada de raquetes de neu ha començat bé per la selecció catalana. A la Ciaspolada, la competició més tradicional del calendari internacional, els atletes catalans han començat a agafar rodatge de cara a les cites destacades de la temporada. Les tres noies han acabat entre les deu primeres classificades, mentre els homes ho han fet entre els 25 millors.

L’entorn de la població de Fondo, a la Val di Non (Trentino, Itàlia) ha acollit un any més aquesta mítica cursa de raquetes de neu. La 43a edició de la prova més important del calendari internacional ha comptat amb la participació d’uns 5.000 corredors, vinguts d’una vintena de països. La cursa s’ha desenvolupat en un circuit d’uns 900 metres i sis voltes.

La selecció catalana de raquetes de neu ha participat a la cursa amb un equip format per Jan Margarit, Jordi Uró, Marc Trasserra, Sílvia Leal, Ragna Debats i Rosa Valls.

En categoria masculina Jan Margarit, en el seu debut amb la selecció, ha estat 10è. Marc Trassera ha acabat en 13a posició, i Jordi Uró, 23è. La victòria se l’ha emportat Alex Baldaccini, seguit de Jonathan Watt i Alessandro Rambaldin.

En categoria femenina, Ragna Debats ha estat 4a després d’haver anat en segona posició durant gairebé tota la cursa. Un problema amb una de les seves raquetes ha fet que acabés perdent dues places en la classificació final. Rosa Valls ha acabat 6a i Sílvia Leal, 9a. La victòria femenina se l’ha endut Isabella Morlini, seguida d’Antonella Confortola i Sinonetta Menestrina.

El principal objectiu de la temporada per la selecció catalana és el Campionat del Món de Raquetes de neu, que es disputarà a Itàlia dins del marc de La Caspolada, organitzat per la World Snowshoe Federation (WSF). La selecció també participarà a l’Open Internacional Europeu que es celebrarà a la Guils Fontanera (Baixa Cerdanya), i que està organitzat per la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà.