29.12.15

La selecció catalana guanya 5 medalles a la Copa Pirineus d’esquí

Competint contra França i Andorra

Els dies 27 i 28 de desembre l’estació d’esquí d’Espot Esquí va acollir la 6a edició de la Copa Pirineus en la modalitat d’esquí alpí, una competició que va néixer gràcies a un acord entre la Federació Catalana d’Esports d’Hivern, la Federació Andorrana d’Esquí (FAE) i el comitè pirinenc de la Federació Francesa d’Esquí i que enfrontava a catalans, andorrans i francesos en les categories U14 i U16.

La competició es va celebrar amb gran èxit de participació nacional i internacional. Hi van prendre part prop de 150 corredors que van disputar un eslàlom cada dia. Pel que fa al primer dia de competició, diumenge 27, en U14 destaquem la primera i la tercera posició aconseguida pels corredors catalans Jana Suau del GRANUEC (1:22.85) i Marc Vilalta (1:23.80), respectivament. En U16 va pujar al podi la catalana Pat Miquel del CAEI (1:22.70) que es va dur la segona posició en dones. El segon dia de competició en U14 Jana Suau (1:23.40) va liderar de nou el podi de dones, mentre que en U16 la líder va ser la també catalana Carmela Olmo del CAEI (1:22.85) . En total han estat 5 els podis catalans assolits en aquesta 6a edició de la Copa Pirineus.

A prop de posicions de podi es van quedar els catalans Carmela Olmo del CAEI i Guillem Bosch del S.C.C, quarta i cinquè en SL U16 del dia 27. També molt a prop es van quedar Victoria Cubiña del GRANUEC i Pat Miquel del CAEI que van fer cinquena i quarta en SL Dones U14 i U16 el segon dia de competició, respectivament, i Jordi Beascoechea de LMCE, que va arribar en la quarta posició en U16 Homes.

Cada any una estació dels tres territoris acull una de les tres modalitats en les quals se celebra la Copa Pirineus (alpí, fons o snow) i aquesta temporada la competició alpina l’ha acollida la FCEH a Espot. Cada federació presenta els seus equips per competir en aquest circuit, que assoleixen la plaça en funció de les quotes de participació acordades en els reglaments tècnics. 

 

Podis U14
SL -27 desembre

Dones
1. Jana Suau (CAT)

2. Nina Vergely (FRA)
3. Julia Bellsola (AND)

Homes
1. Pablo Guillot (FRA)
2. Julien Mourrut (FRA)
3. Marc Vilalta (CAT)

SL -28 desembre

Dones
1. Jana Suau (CAT)

2. Alizee Dahon (FRA)
3. Carla Mijares (AND)

Homes
1. Benjamin Hoareau (FRA)
2. Albert Cinca (AND)
3. Jeremy Glais (FRA)


Podis U16
SL -27 desembre

Dones
1. Camille Alvarez (FRA)
2. Pat Miquel (CAT)
3. Lena Vaucelle (FRA)

Homes
1. Esteban Garcia (FRA)
2. Daniel Larriu (FRA)
3. Julien Delourme (FRA)

SL -28 desembre

Dones
1. Carmela Olmo (CAT)

2. Zoe Ramirez (AND)
3. Elsa Jouve (FRA)

Homes
1. Louis Rives (FRA)
2. Bartomeu Gabriel (AND)
3. Nicolas Castro (AND)

 

Informació i imatge: FCEH