26.12.15

La selecció femenina cau contra Euskadi a la tanda de penals

Davant de més de 4.000 espectadors al Mini Estadi

La selecció femenina ha obert la jornada de partits amb un empat (1-1) contra Euskadi, que finalment ha acabat en derrota a la tanda de penals (3-4). Les jugadores de Catalunya han dominat tot el partit i han gaudit de les millors ocasions, però han encaixat un gol a falta d’un quart d’hora pel final després d’un mal refús defensiu. Tot i l’empat in extremis, gràcies a Marta Corredera, a la tanda de penals la portera basca ha aturat dos llançaments i ha donat la victòria a Euskadi. Tot plegat, davant de 4.106 espectadors, la qual cosa suposa un nou rècord d’assistència a un partit de futbol femení al Mini Estadi.

El partit ha començat amb un clar domini de Catalunya, que a la primera part ha tingut la pilota i no ha deixat que les jugadores basques s’apropessin a la seva porteria. Al minut 34 la portera Andrea ha desviat una rematada a la mitja volta de Carol Férez que duia molt perill.

Després del descans, Catalunya ha continuat insistint a la recerca del gol. Míriam Diéguez ha tingut una boníssima ocasió al minut 49, però novament ha topat amb la portera basca. Al minut 74, en ple carrusel de canvis, Naiara Beristain ha aprofitat un mal refús de la defensa catalana per afusellar amb potència la portera Laura Ràfols i fer el 0-1. Amb el gol en contra, Catalunya ha buscat desesperadament l’empat. I ho ha aconseguit en l’últim minut del partit. Marta Corredera ha caçat una passada llarga de la portera Ràfols per quedar sola davant la portera basca, a qui ha superat amb un barret, i ha marcat a plaer.

El partit ha acabat amb empat 1-1, i com que l’any passat es va produir el mateix resultat a Barakaldo, el guanyador del trofeu del Centenari s’ha decidit a la tanda de penals. Les jugadores basques han marcat tots els seus llançaments mentre que per Catalunya han fallat Sara Serna i Gio Carreras. Això sí, Alexia Putellas ha estat guardonada amb el premi de millor jugadora del partit.


Catalunya:
Mariajo Pons (Laura Ràfols, min. 46), Maria Estella (Paula Nicart, min. 46), Andrea Pereira (Paola Soldevila, min. 58), Laura Gutiérrez (Carola García, min. 70), Míriam Diéguez (Sara Serna, min. 70), Georgina Carreras, Alexia Putellas, Carol Férez, Leila Ouahabi (Elba Verges, min. 46), Débora García (Marta Corredera, min. 58) i Marta Torrejón (Núria Mendoza, min. 70). Seleccionadors: Natàlia Arroyo i Lluís Cortés.

Euskadi: Andrea de la Nava (María Asun Quiñones, min. 46), Ainhoa Vicente (Aintzane Encinas, min. 69), Sandra Ramajo, Irene Paredes, Vanesa Gimbert (Marta Unzué, min. 46), Nekane Díez (Estibaliz Bajo, min. 44), Anne Mugarza (Naiara Beristain, min. 64), Leire Baños, Garazi Murua (Itxaso Nabaskues, min. 55), Nahikari García (Manuela Lareo, min. 71) i Yulema Corres. Seleccionadors: Juan José Arregui i Jesús María Rodríguez.
Gols: 0-1, Naiara Beristain (min. 74); 1-1, Marta Corredera (min. 90).
Àrbitre: Rebollo López. Ha ensenyat targeta groga a la local Carola García i a la visitant Estibaliz Bajo.
Assistència: 4.106 espectadors al Mini Estadi.