26.12.15

La selecció catalana torna a ennuegar-se amb la basca (0-1)

El Camp Nou ha tornat a reivindicar la independència de Catalunya

Catalunya té una bèstia negra: el País Basc. Després del partit d’avui, la selecció catalana només ha estat capaç de derrotar Euskadi en una ocasió. Per contra, hi ha perdut sis vegades i hi ha hagut cinc empats. Aquesta nit, un gol d’Aduriz ha donat la victòria als bascos, que s’han mostrat ben ordenats i han pogut contenir els atacs catalans.

Ha estat un partit amb molta reivindicació, ja que durant els 90 minuts els aficionats de tots dos països que han estat a les graderies de l’estadi han demostrat el seu suport a la llibertat de Catalunya i del País Basc amb estelades, ikurriñes i crits d’”Independència!”.

El partit ha començat amb molt ritme. El porter Pau López, que ha estat nomenat millor jugador del partit, ha fet dues molt bones intervencions per refusar els xuts d’Iker Muniain i Aritz Aduriz, als minuts 11 i 16. Catalunya hi ha contrarestat amb dos xuts de Joan Verdú i Sergio García que han obligat Gorka Iraizoz a lluir-se per evitar el gol. Al minut 39, una bona assistència d’Illarramendi ha caigut als peus d’Aritz Aduriz, que, en posició de fora de joc, ha marcat l’únic gol del partit.

Tots dos equips han aprofitat el descans per fer molts canvis, i Catalunya ha sortit amb molta empenta a la recerca del gol de l’empat. Al minut 52 Joan Verdú ha enviat un xut al travesser i al minut 69 l’àrbitre ha anul·lat un gol en fora de joc de Gerard Moreno, que havia rematat amb el cap al fons de la xarxa una falta lateral. Al 87, una internada per l’esquerra d’Álvaro Vázquez ha acabat amb una centrada-xut que ha blocat el porter Riesgo i, dos minuts després, una internada de Gerard Moreno ha acabat amb un llançament llunyà del jugador català, que ha sortit fregant el pal.

El seleccionador català Gerard López ha assegurat que “És un èxit total haver superat els 50.000 espectadors. L’hora i el dia eren difícils, però hem d’agrair a tothom qui ha vingut que ho hagi fet. No els hem pogut oferir una victòria, però hi havia un ambient fantàstic”. A més, ha afegit que “si algun dia totes dues seleccions poguéssim competir de manera oficial, faríem soroll. Estaríem classificats per jugar l’Eurocopa o el Mundial. Veiem els jugadors que tenim i on competeixen i està clar que estan per sobre de moltes seleccions. Tant de bo algun dia ho puguem veure i valorar-ho a nivell oficial”.

Catalunya: Pau López (Masip, min. 46), Aleix Vidal (Montoya, min. 61), Piqué (De la Bella, min. 46), Bartra (Dídac Vilà, min. 61), Jordi Alba (Víctor Álvarez, min. 46), Sergio Busquets (David López, min. 46), Sergi Roberto (Javi Márquez, min. 46), Verdú (Jordan, min. 61), Piti (Gerard Moreno, min. 46), Sergio García (Álvaro, min. 61) i Víctor Rodríguez (Keita Balde, min. 46).
Euskadi: Iraizoz (Riesgo, min. 46), Bóveda (Carlos Martínez, min. 46), Ansotegi (Etxeita, min. 46), Íñigo Martínez (Aurtenetxe, min. 46), Yuri (Balenziaga, min. 46), San José (Markel Bergara, min. 46), Illarramendi (Mikel Rico, min. 46), Xabi Prieto (Capa, min. 46), Toquero (Roberto Torres, min. 46), Muniain (Eraso, min. 46) i Aduriz (Agirretxe, min. 46).
Gol: 0-1, Aduriz (min. 39).
Àrbitre: Estrada Fernández. Ha ensenyat targeta groga als locals Sergio García i Dídac Vilà i al visitant Eraso.
Assistència: 51.224 espectadors.

 

Imatge: FCF