21.12.15

Catalunya guanya el bronze a l’Europeu femení de futbol sala

És la tercera vegada que ho aconsegueix

La selecció catalana ha acabat en tercera posició al Campionat d’Europa de futbol sala femení, que s’ha disputat a Santa Coloma de Farners. Durant una setmana, Catalunya ha lluitat pel títol, però finalment ha hagut de conformar-se amb la tercera posició, per darrere de la campiona Rússia i la República Txeca.

Catalunya va començar amb molt bon peu al torneig, superant Itàlia per un contundent 23-2. A més, al segon partit, va imposar-se a Holanda per 7-3. En el tercer enfrontament, Rússia va demostrar perquè ha acabat proclamant-se campiona, en derrotar les catalanes per 6-0. Al darrer partit, amb la medalla de plata en joc, Catalunya va caure contra les txeques per 4-2.

El seleccionador Christian Roldan ha comptat amb les següents jugadores per disputar l’Europeu: Laura Sugrañes, Olga Parisé, Núria Fernández, Clàudia Oviedo, Jessica Serrano, Carla Tortajada, Tatu Lerena, Alma Cruz, Clara Llorens, Andrea de la Fuente, Susana Mallen, Clàudia Grau, Laura Viura i Mònica Bernabé.

Aquesta és la quarta vegada que Catalunya puja al podi d’un Europeu femení absolut. El 2004 va aconseguir la medalla de plata, i el 2009 i el 2011, com en aquesta ocasió, va penjar-se el bronze. A més, aquesta és la segona medalla que guanya una selecció catalana de futbol sala aquest mes de desembre. Fa uns dies la sub-21 masculina també va aconseguir el bronze, al Campionat d’Europa disputat a Lloret de Mar.

Podeu llegir les valoracions de la capitana Susana Mallen al web de la Federació Catalana de Futbol Sala i podeu veure l’entrevista al seleccionador Christian Roldan i a la jugadora Carla Tortajada al programa ‘En Joc’ de la Xarxa:

 

 

 Fotografia: FCFS