16.12.15

Els precedents entre Catalunya i el País Basc

Per Sant Esteve s’enfrontaran per dotzena vegada

El 26 de desembre les seleccions catalanes de futbol femení i futbol masculí s’enfrontaran a les respectives del País Basc per tal de commemorar el centenari del primer partit de la historia entre aquests dos països. Aquests enfrontaments suposaran els partits de tornada dels que es van disputar l’any passat a Barakaldo i a Bilbao, on tant les noies com els nois van empatar a 1.

Durant aquests 100 anys, la selecció catalana i la basca han jugat un total d’onze partits en categoria masculina:

1 – PAÍS BASC 6 – CATALUNYA 1
San Mamés, Bilbao
3 de gener de 1915

2 – CATALUNYA 2 – PAÍS BASC 2
Camp del carrer Indústria, Barcelona
7 de febrer de 1915

3 – CATALUNYA 1 – PAÍS BASC 3
Camp del carrer Indústria, Barcelona
21 de maig de 1916

4 – CATALUNYA 0 – PAÍS BASC 0
Camp del carrer Indústria, Barcelona
22 de maig de 1916

5 – PAÍS BASC 5 – CATALUNYA 0
San Mamés, Bilbao
4 de juny de 1916

6 – CATALUNYA 0 – PAÍS BASC 1
Montjuïc, Barcelona
8 de juny de 1930

7 – PAÍS BASC 3 – CATALUNYA 2
San Mamés, Bilbao
1 de gener de 1931

8 – PAÍS BASC 1 – CATALUNYA 2
San Mamés, Bilbao
21 de febrer de 1971

9 – CATALUNYA 2 – PAÍS BASC 2
Camp Nou, Barcelona
8 d’octubre de 2006

10 – PAÍS BASC 1 – CATALUNYA 1
San Mamés, Bilbao
29 de desembre de 2007

11 – PAÍS BASC 1 – CATALUNYA 1
San Mamés, Bilbao
28 de desembre de 2014
40.000 espectadors
País Basc: Gorka Iraizoz, Carlos Martínez, Balenziaga, Ansotegi, Íñigo Martínez, Iturraspe, Capa, Beñat, Aduriz, Xabi Prieto i Ibai. També van jugar: Irureta, Eneko Bóveda, Etxeita, San José, Aurtenetxe, Dani García, Markel Bergara, Susaeta, Roberto Torres, Yuri i Arruabarrena.
Catalunya: Casilla, Piqué, Víctor Sánchez, Busquets, Xavi, Aleix Vidal, Sergio García, Jonathan Soriano, Bartra, Deulofeu i Jordi Alba. També van jugar: Masip, Montoya, Álvaro Vázquez, Piti, Samper, De la Bella, Víctor Álvarez, Gerard Moreno, Sergi Roberto, Sergi Gómez i Fontàs.
Àrbitre: Bikandi Garrido.
Gols: 1-0, Aduriz (1’); 1-1, Sergio García (44’).

 

Per la seva banda, la selecció catalana femenina l’any passat també va viatjar al País Basc per enfrontar-se a la selecció basca a Barakaldo. Aquest és l’únic precedent entre totes dues seleccions:

PAÍS BASC 1 – CATALUNYA 1
Lasesarre, Barakaldo
27 de desembre de 2014
2.500 espectadors
País Basc: Marta Unzue, Ana Bergara, Irene Paredes, Arrate Orueta, Naiara Beristain, Maite Lizaso, Erika Vázquez, Iraia Iturregi, Elisabeth Ibarra, María Díaz i Jone Guarrotxena. També van jugar: Sandra Ramajo, Cristina Cornejo, Ainhoa Álvarez, Yulema Corres, Ainhoa Vicente, Nekane Díez i Leire Baños.
Catalunya: Mariajo Pons, María Estella, Paula Nicart, Laura Gutiérrez, Marta Corredera, María Losada, Olga Garcia, Alèxia Putellas, Carol Férez, Leila Ouahabi i Marta Torrejón. També van jugar: Laura Ràfols, Cristina Becerra, Paola Soldevila, Núria Mendoza, Andrea Pereira, Carla Gómez i Débora García.
Àrbitre: Carlos Arriola.
Gols: 0-1, Olga (7’); 1-1, María Díaz (18’).