09.12.15

Presentat el doble enfrontament entre Catalunya i el País Basc

Per Sant Esteve, ració doble de futbol!

Sota el lema “L’hora de guanyar”, aquest migdia s’han presentat els dos partits de futbol que enfrontaran les seleccions catalanes i les basques el proper 26 de desembre. El primer partit, en categoria femenina, es disputarà a les 18.45h al Mini Estadi. El segon, el dels combinats masculins, serà a les 21.30h al Camp Nou. Les convocatòries de les seleccions catalanes es faran públiques el 23 de desembre, tan sols 3 dies abans dels partits.

El partit femení serà d’entrada lliure per a tothom. Pel que fa al partit masculí, les entrades es posaran a la venda demà dijous a través del web de la Federació Catalana. Tindran un preu d’entre 10 i 30 euros, depenent de la zona de la graderia que s’esculli. A més, s’oferirà diversos descomptes a grups, a clubs i federats i a col·lectius i institucions. Entre aquests darrers, des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes oferirem descomptes interessants a tothom qui compri la seva entrada a través nostre. A partir de demà us n’informarem.

L’acte de presentació ha comptat amb una nodrida representació de les institucions del país. El president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha estat contundent a l’hora d’assegurar que “aquest és un partit per demostrar que volem seleccions i tenim jugadors de màxim nivell. No podem fallar. És un partit de tothom i ha de ser una festa”. En la mateixa línia, el president de la Federació Basca, Luis Mari Elustondo, ha manifestat que Catalunya i el País Basc “són dues seleccions que provoquen emoció i sentiment als aficionats. Tard o d’hora aconseguirem que siguin partits oficials, perquè tot i que sembli un somni, algun dia ho veuran els nostres fills”.

El secretari general de l’Esport de la Generalitat, Ivan Tibau, ha comentat que “tots voldríem competir internacionalment, però de moment no pot ser. Hem d’aprofitar partits com aquest per demostrar el potencial del nostre esport”. El vicepresident del Barça Jordi Mestre ha manifestat que “és un plaer que les nostres instal·lacions acullin aquests dos partits. Voldríem que hi vingués tothom i que els estadis s’omplin d’ikurriñes, senyeres i estelades”.

Pel que fa al partit femení, la seleccionadora catalana Natàlia Arroyo ha explicat que “és un partit que ens fa molta il·lusió jugar i que reforça la projecció del futbol femení. És un dels millors partits que es poden viure perquè totes dues seleccions tenim grans jugadores”. Precisament una d’aquestes jugadores, Alèxia Putellas, ha assegurat que “ens volem treure l’espina de l’any passat [van empatar a 1] i esperem que sigui una festa”.

Al partit de les seleccions masculines, Catalunya estrenarà enguany un tàndem de seleccionadors, i és que a Gerard López s’hi suma l’entrenador de l’Espanyol Sergio González. Gerard reconeix que “aquest és sempre un partit molt il·lusionant, on tindrem una selecció molt potent”. Sergio hi afegeix que “som uns privilegiats de poder comptar amb grans jugadors. Esperem que surti tot molt bé i sigui una festa”. En el mateix sentit, el jugador Víctor Álvarez ha expressat que “és un dia de festa i esperem que tothom s’animi a venir als partits i a passar-s’ho bé”.