04.12.15

Catalunya organitza i participa a l’Europeu sub-21 de futbol sala

Del 7 a l’11 de desembre a Lloret de Mar

La selecció catalana de futbol sala competirà al 4t Campionat d’Europa sub-21 de futbol sala, que es disputarà la setmana que ve a Lloret de Mar. Catalunya no només organitzarà aquest campionat sinó que intentarà millorar la 3a posició que va obtenir a l’anterior edició. Fa 2 anys, el combinat català va arribar a l’últim partit amb opcions d’aixecar el títol, però va caure contra la República Txeca.

Un total de sis seleccions participaran en aquest Europeu sub-21. Els rivals de Catalunya a la primera fase seran Bèlgica i Itàlia, mentre a l’altre grup hi haurà Rússia, el Kazakhstan i els vigents campions, la República Txeca. Aquesta primera fase es disputarà entre el dilluns 7 i el dimecres 9 de desembre. El dijous 10 es disputaran les semifinals entre els primers i segons de cada grup, i la gran final es jugarà el divendres 11.

El seleccionador català Alfons Bertran considera que “Bèlgica disposa de jugadors que ja es van proclamar subcampions d’Europa, i alguns jugadors d’Itàlia tenen l’experiència internacional d’haver disputat el Mundial sub-20 de Xile, l’any passat. És una competició curta i com que a la primera fase només es juguen 2 partits, no es pot fallar. El més important és controlar els nervis i tenir la màxima concentració”.

Per preparar aquest campionat, la selecció catalana ha fet diversos entrenaments previs i partits amistosos contra equips del país, com el juvenil de La Garriga o el Montsant Sala 5. Els 13 jugadors escollits que han escollit Alfons Bertran i el seu ajudant Òscar Blanco per representar Catalunya són: els porters Cristian Pico, Edu Felip i Yago Bertran, i els jugadors Marc Feixas, Abel Garcia, Nacho Vega, Èric Rivera, Roger Belmonte, Àlex Trilla, Cai Badal, Jordi Grau, Juan Debarnola i Daniel Martín. El primer capità serà Marc Feixas i el segon Àlex Trilla.

Us convidem a viure algun d’aquests partits en directe i a animar la nostra selecció perquè pugui proclamar-se campiona d’Europa!

 

Fotografia: FCFS