27.11.15

Gran èxit de la Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius

Els participants han remarcat el poder de l’esport com a factor de projecció exterior del país

Aquesta tarda ha tingut lloc al Museu Melcior Colet de Barcelona la Jornada de Diplomàcia Esportiva Internacional i Models Esportius, organitzada per la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, en col·laboració amb la Secretaria General de l’Esport i el Diplocat.

Aquesta jornada ha fomentat un debat sobre la importància de les relacions esportives internacionals de l’esport català en cas d’un canvi polític a Catalunya i, alhora, ha permès visualitzar els diferents models d’organització esportiva d’altres països de la UE, per obtenir més informació per millorar el model de l’esport català.

La jornada ha estat inaugurada per Xavier Vinyals, president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes; Albert Royo, secretari general de DIPLOCAT; i Ivan Tibau, secretari general de l’Esport; i ha estat dividida en dues taules rodones. La primera ha tractat sobre les relacions internacionals de l’esport, i ha comptat amb la participació de Jaime Andreu, responsable de la Unitat d’esports de la Comissió Europea (1989 – 1993 i 1999 – 2004); Pau Vilanova, membre de la junta directiva del Futbol Club Barcelona; Aldons Vrublevskis, president del Comitè Olímpic de Letònia; i Xavier Vinyals, president de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes.

A la segona taula s’ha debatut sobre els models d’organització esportiva a Europa. Hi han pres part Gerard Figueras, director del Consell Català de l’Esport; José Manuel Constantino, president del Comitè Olímpic de Portugal; Aldons Vrublevskis, president del Comitè Olímpic de Letònia; i Jordi Bertomeu, president de l’Eurolliga de bàsquet.

Amb la Jornada, l’esport ha demostrat que continua treballant al costat del país, buscant exemples internacionals que puguin servir de referent perquè Catalunya tingui un model esportiu millor. A més, les diverses personalitats internacionals han corroborat la importància que té l’esport en la diplomàcia i com a element projector de la imatge del país a tot el món.