09.11.15

Catalunya és 5a al Mundial de korfbal

La selecció es consolida entre les millors del món

La selecció catalana de korfbal s’ha proclamat aquest diumenge el 5è millor equip de korfbal del món, en el Mundial absolut que s’ha celebrat a la localitat belga d’Anvers. Els catalans han guanyat la selecció alemanya per 16-15 en un emocionant partit que s’ha decidit als últims moments gràcies al gol d’or anotat pel barceloní Javier Navarro.

Durant gran part de l’enfrontament els alemanys han anat lleugerament per davant en el marcador, tot i que com a màxim han assolit avantatges de fins a 4 punt de diferència. Al descans, el marcador era 8-10 a favor dels alemanys. El partit ha seguit una dinàmica semblant fins que al minut 44 Catalunya ha aconseguit empatar el partit i a partir d’aleshores el marcador s’ha mantingut molt ajustat fins que, a dos minuts pel final, Alemanya ha forçat l’empat. A la pròrroga, el jugador català Javi Navarro ha anotat la cistella de la victòria (16-15), que posiciona els catalans en la 5a posició del món.

Aquesta preuada 5a posició consolida Catalunya entre les millors potències mundials del moment, després que fa quatre anys ja aconseguís quedar 4a al Mundial de la Xina.

Dels 10 dies intensos de competició a Bèlgica, Catalunya ha aconseguit guanyar cinc partits (contra Polònia, Hong Kong, Rússia, Xina i Alemanya) i tan sols n’ha perdut dos (contra la Xina Taipei i contra Bèlgica).

Els catalans tornaran de l’expedició aquest dilluns a les 15.15h a la Terminal 1 de l’Aeroport del Prat, on és previst que un gran nombre d’aficionats els rebin i felicitin pel gran torneig jugat a Bèlgica.

 

Informació: FCK

Imatge: Marco Spelten