04.11.15

El Camp Nou s’omple d’estelades en protesta per la sanció de la UEFA i en defensa de la llibertat d’expressió

300 voluntaris han repartit 30.000 banderes

L’Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, Drets i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes han distribuït 30.000 estelades en els moments previs al partit de Champions League que aquest vespre ha enfrontat al FC Barcelona i el BATE Borisov. Les existències s’han esgotat gràcies a la feina de 300 voluntaris organitzats en 8 grups que s’han repartit pels diversos accessos al camp, per oferir-les a tot aquell qui ho desitgés.

Tal i com es va informar el passat dimarts, aquesta iniciativa està emmarcada en un seguit d’accions per demanar a la UEFA que respecti la llibertat d’expressió dels aficionats del FC Barcelona. Els presidents de les 4 entitats, Jordi Sànchez (ANC), Quim Torra (Òmnium), Sergi Blàzquez (Drets) i Xavier Vinyals (Plataforma ProSeleccions), han presenciat el partit des de la llotja i han pogut comprovar com l’inici del partit i el minut 17.14 es convertien en un veritable clam a favor de la independència però, avui també, a favor de la llibertat d’expressió.

La majoria dels assistents al partit d’avui han expressat, d’una manera pacífica i democràtica, el seu rebuig a la decisió de multar el Barça per les estelades i els crits d’independència dels seus aficionats al partit que els va enfrontar al Bayer Leverkusen i, anteriorment, a la final de la mateixa competició, contra la Juventus.

Les entitats convocants han volgut contribuir a aquest gest de protesta i defensa d’un símbol democràtic que no hi ha cap llei que prohibeixi i al que fins i tot el Parlament de Catalunya ha donat suport en una resolució.

Podeu veure més fotografies de les accions i de l’ambient al partit a http://www.flickr.com/photos/assemblea