26.10.15

La selecció catalana, a punt per la Copa del Món de dards

Serà la segona vegada que Catalunya hi participi

La participació a la Copa del Món, la WDF World Cup, ha crescut notablement i ha passat de 27 països participants en l’edició del 2013 als 38 d’aquest any. Aquesta competició, organitzada per la Federació Mundial de Dards (WDF) es caracteritza per concentrar els millors esportistes del món i pel format de competició de Round Robin (tots contra tots) on l’alt nombre de partides posen a prova la resistència, precisió i concentració dels esportistes participants.

La selecció catalana està formada per Carles Arola, Raül Invernon, Hilari Pons i Gabriel Olivé. El seleccionador és Tony Gragera. En la modalitat per equips, Catalunya ha quedat enquadrada al grup 2 i s’enfrontarà a Noruega, Irlanda, Grècia i França. La selecció masculina participarà en tots els formats: equips, parelles i individual, que es disputaran entre el 27 i 31 d’octubre.

Aquesta serà la segona vegada que la selecció masculina de Catalunya participi a una Copa del Món.  La primera va ser en l’edició del 2011 a Castlebar, Irlanda, just el dia després que la Federació Catalana de Dards (FCD) fos admesa com a membre de la Federació Mundial de Dards (WDF), en complir tots els requisits. L’any 2013 es va celebrar a Labrador, Canadà, i per qüestions pressupostàries es va renunciar a participar-hi. Aquest 2015, coincidint amb el 25è aniversari de la Federació Catalana de Dards, es reprèn la participació de Catalunya en aquesta competició internacional.

Per primera vegada en la història d’aquesta competició, que se celebra des de 1977, el quadre femení competirà amb el mateix format que el masculí. Això vol dir que les seleccions femenines, abans formades per dues esportistes, estaran compostes per 4 jugadores. Aquest canvi en la reglamentació ha fet que molts països tinguin complicacions per reorganitzar-se i formar selecció, com és el cas de Catalunya.

 

Informació i imatge: FCD