23.10.15

“És un orgull representar Catalunya al Mundial”

Entrevista a Javier Navarro, jugador de la selecció catalana de korfbal

Javier Navarro, jugador del KC Barcelona, viatjarà la setmana que ve a Bèlgica juntament amb els seus companys de la selecció catalana de korfbal per disputar-hi el Mundial absolut 2015. Tot i que l’any passat es va estrenar internacionalment amb Catalunya en l’Europeu de Portugal, el Mundial d’enguany serà per a ell tot un gran repte que afrontarà amb molta il·lusió.

A finals d’aquest mes d’octubre viatjaràs a Bèlgica amb la selecció catalana absoluta per disputar-hi el Mundial absolut, el primer de la teva carrera esportiva. Com afrontes aquest gran repte?
Amb moltes ganes i il·lusió, ja que, per mi, un Campionat del Món, és la competició més important que un esportista pot disputar.

Com ha estat la preparació i com veus l’equip?
Penso que la preparació ha estat bona. Sí que he trobat a faltar algun partit davant d’alguna altra selecció, com l’anglesa o portuguesa, però ja se sap, aquests tipus d’esdeveniments tenen un cost i quan no es pot, no es pot. De tota manera a l’equip el veig molt endollat, crec que tenim un grup amb molt talent i preparat per fer un gran paper en el campionat.

Ara fa just un any vau jugar l’Europeu de Portugal, on vau quedar novens. Tot i no ser la posició esperada, va ser el teu primer gran esdeveniment amb la selecció absoluta. Com el vas viure?
El resultat no va acompanyar, també és cert que el format de competició no ens va afavorir i te la jugaves en dos partits de màxima igualtat per poder entrar en les vuit primeres posicions. Malgrat tot, vaig estar força content amb el meu paper, ja que crec que en els partits importants vaig estar a un molt bon nivell.

Quina valoració fas del grup en què heu quedat enquadrats en el Mundial?
Crec que és un grup força difícil. Evidentment, a priori, els favorits són la Xina Taipei, però no els ho posarem gens fàcil, confiem en les nostres possibilitats i crec que podem donar la sorpresa. Per altra banda, amb Polònia i Hong Kong, som favorits, però són partits que has d’estar al nivell, sinó pots patir una “patacada”.

Quins són els equips que us fan més respecte?
De tot el campionat, evidentment Holanda, Bèlgica i Taipei ja que són els tres equips que en els últims mundials han estat al top 3. Però respecte els en tenim a tots. Sabem que cada partit es un món i pot passar qualsevol cosa i en una competició com aquesta el mínim error penalitza molt. Per tant, la nostra actitud ha de ser la mateixa sense importar el rival que tenim davant, sortint a fer la feina bé i competint al màxim nivell, demostrant que portem 4 mesos preparant aquest campionat.

A la fase prèvia no us trobareu la selecció holandesa, però ja heu tingut l’oportunitat de jugar-hi en forma d’amistós aquest mes d’octubre. Què vas sentir en enfrontar-te als millors jugadors de korfbal del món?
Va ser una experiència única. Em sento mol afortunat d’haver pogut jugar contra els millors jugadors del món de l’esport que m’estimo i al qual m’hi dedico amb totes les meves forces. Dels dos partits vaig poder gaudir més al segon, ja que vaig sortir a la pista pensant només en gaudir i fer-ho el millor possible.

Quins sentiments col·lectius vau tenir?
Crec que el resum del cap de setmana va ser força bo. Aguantar mitja part a 2-3 cistelles de diferència al millor equip del món diu molt de nosaltres i ho vam valorar molt positivament. Crec que ens ha ajudat a reforçar-nos com a equip i selecció.

Què representa per tu poder representar Catalunya en un Mundial?
Tenir la possibilitat de competir contra els millors del món en la teva disciplina és el màxim a que un pot aspirar i, si a més ho pots fer defensant el teu país, sobren les paraules. És realment un orgull i una responsabilitat. Tenim la responsabilitat de representar a cada jugador de korfbal català, que fa gran aquest esport i que s’esforça a cada entrenament per ser una mica millor; a cada entrenador que es trenca el cap per mirar de treure el màxim dels seus jugadors; a cada pare o mare que acompanya el seu nen o nena els dissabtes al matí perquè jugui a aquest meravellós esport; a cada àrbitre, aficionat, etc. En definitiva, és una sort i un orgull representar a tot el korfbal català i encara més fer-ho en la competició internacional més important. Estic convençut que tot el korfbal català podrà sentir-se igual d’orgullós de nosaltres. Deixarem Catalunya ben amunt!

 

Imatge i entrevista: FCK