22.10.15

La selecció catalana, 2a a la Copa Amèrica de futbol inclusiu

Catalunya hi ha participat com a convidada

La selecció catalana de futbol sala de la Federació ACELL ha participat a la III Copa Amèrica Inclusiva, que s’ha disputat a l’Argentina. Els resultats han estat excel·lents, i els jugadors catalans han aconseguit la medalla de plata. La competició s’ha desenvolupat del 14 al 19 d’octubre i ha estat organitzada per l’Associació Civil Andar.

A més de Catalunya, també hi van ser presents les seleccions de Brasil, Xile, Colòmbia, Perú i l’amfitriona Argentina. Entrenats per Xavier Tendero i Francisco Redondo, l’equip català va estar format per Josep Lianes, Ángel Izquierdo, David Rivera, Germán Martín, Víctor Fernández, Josep Orrit i Gerard Andorra.

Catalunya va arribar a la final després de competir en el Grup 1 contra Xile, Perú i Argentina. Els resultats van ser els següents: Catalunya 0- Argentina 4; Xile 1- Catalunya 4 i Perú 1- Catalunya 1. La final va ser contra els amfitrions argentins amb el resultat d’1-3. La final va ser molt disputada i fins l’últim moment Catalunya va estar lluitant per la victòria, fins que el combinat argentí va marcar el tercer gol en els últims minuts.

A més de l’esport, els jugadors catalans van tenir l’oportunitat de conèixer temples del futbol com La Bombonera de Boca Juniors i van poder jugar a les instal·lacions de San Lorenzo de Almagro o en les del Club Atlético River Plate.

L’entitat organitzadora, Asociación Civil Andar,  té com a objectiu generar oportunitats per a les persones amb discapacitat, on el futbol és un mitjà i una eina per fomentar el desenvolupament del col·lectiu dins la societat. Aquesta associació arriba a diferents parts d’Argentina i Llatinoamèrica organitzant trobades i jornades d’intercanvi per promoure l’esport per a persones amb discapacitat intel·lectual.

 

Informació i imatge: Federació ACELL