16.10.15

3 catalans lideren els rànquings internacionals de beach tennis

Catalunya continua demostrant el seu potencial

Els catalans Gerard Rodríguez i Gemma Egea ocupen la primera posició del rànquing mundial de la Federació Internacional de Beach Tennis (IFBT) de dobles masculí i femení, respectivament, i Laura Herrero en dobles mixtes. Gerard Rodríguez, jugador amb gran trajectòria internacional, ha aconseguit situar-se en el número 1 de la llista gràcies a les medalles d’or al Campionat Mundial de Barcelona i a l’Europeu disputat a Muravera (Sardenya), fent parella amb Gerard Torres. La bona actuació en les proves d’aquest estiu l’ha permès escalar posicions fins a consolidar-se com el millor del món, amb 1415 punts. El número dos del rànquing és pel nord-americà Rick Simeon, amb 1325, i la tercera plaça la ocupa el jugador de Puerto Rico Vladimir Helmut, amb 1175 punts.

En la categoria d’individuals masculí, Rick Simeon és el primer de la llista (740). Amb només 20 punts menys, el català Gerard Rodriguez se situa com a número dos del rànquing. La tercera plaça és per l’italià Marco Mazzotti(565).

Per la seva banda, en categoria femenina, Gemma Egea encapçala el rànquing mundial de dobles femení des de l’1 de juliol del 2012. La jugadora catalana acumula un total de 121 setmanes com a número 1 del beach tennis mundial. Actualment, segueix liderant aquest rànquing amb 1300 punts. En el número dos es troba la jugadora de Puerto Rico Beatriz Rivera (1280), amb una diferència de només 20 punts. La tercera plaça és per la catalana Laura Herrero (1265), habitual companya de Gemma Egea. En individuals femení trobem la mateixa coincidència que en la categoria masculina. La jugadora número dos de dobles es converteix en la primera de la llista d’individuals: Beatriz Rivera encapçala el rànquing amb un total de 765 punts. Les italianes Simona Longui (675) i Giada Seganti (600) completen les tres primeres places.

D’altra banda, en la categoria de mixtes es repeteixen els noms del rànquing femení d’individuals i de dobles. També està encapçalat per una catalana; Laura Herrero (1085), la segona plaça és per Beatriz Rivera (1030) i la italiana Liana Scarmin (1010) ocupa la tercera posició d’aquest rànquing de mixtes, on només trobem noms femenins en les primeres posicions.

Desprès dels reajustaments realitzats en el rànquing mundial, actualment només computen per la classificació els vuit millors resultats dels últims divuit mesos.

Al llarg dels últims anys, Catalunya s’ha convertit en una de les potències mundials de beach tennis. El clima mediterrani i la implicació dels jugadors del territori han contribuït a fer possible aquest repte: situar Catalunya en el màxim nivell del beach tennis mundial. No és casualitat que els dos darrers Mundials IFBT hagin tingut lloc a Barcelona. Cal destacar el paper fonamental de l’Associació Beach Tennis de Catalunya (ABTCat) en els èxits del beach tennis català; tant en l’àmbit individual com de selecció. Aquest és un dels 21 esports on la selecció catalana està reconeguda oficialment.

Gràcies al suport de tots els jugadors i a la implicació de la organització, la IFBT està experimentant un gran creixement a escala mundial. La darrera incorporació ha estat protagonitzada per federació de beach tennis de l’Índia. En aquest país, el beach tennis ha passat de ser un esport desconegut a tenir una federació oficial afiliada a la Federació International Beach Tennis (IFBT) amb delegacions a la majoria d’estats.

 

Informació: ABTCat