29.09.15

Tres medalles d’or per Catalunya en l’Europeu de beach tennis

La bona actuació s’ha completat amb dues medalles de plata

Els jugadors catalans van tenir un gran protagonisme als podis de les diferents categories del Campionat d’Europa de Beach Tennis, disputat a Muravera (Sardenya). Tant a nivell individual com en seleccions, Catalunya ha aconseguit un gran reconeixement en aquest destacat torneig de la Federació Internacional. Els resultats aconseguits són tres medalles d’or i dues de plata.

En dobles masculí, la final ha estat protagonitzada únicament per jugadors catalans. Gerard Rodríguez i Gerard Torres s’han endut la medalla d’or, davant dels finalistes Joaquim Campillo i Jordi Peinado (medalla de plata). En individual masculí, van repetir podi català els guanyadors de la categoria de dobles. Gerard Rodríguez es va imposar al seu company Gerard Torres. D’altra banda, en dobles femení, Begoña de Toro i Guiomar Maldonado han aconseguit la medalla de plata en una final contra la parella guanyadora, formada per Simona Longhi i Susy Manegatti.

La victòria dels jugadors catalans va més enllà de les medalles aconseguides individualment. En el torneig de nacions, Catalunya s’ha imposat a la final contra Portugal, amb un clar 2-0. Pol Baijet i Gerard Torres (masculí) i Begoña De Toro i Maria Enguix (femení) han estat les parelles guanyadores a les dues finals.

Aquest any, Sardenya ha estat l’escenari del Campionat d’Europa. Els jugadors catalans que han disputat aquest torneig internacional a les platges de Muravera (Sardenya) són habituals ens els campionats organitzats per l’Associació Beach Tennis Catalunya – ABTCat, entitat afiliada a la IFBT Federació Internacional de Beach Tennis: Gerard Torres i Gerard Rodríguez, tots dos campions mundials Barcelona 2015; Lluís Martínez, campió de Catalunya 2015; i Pol Baijet, Ana Heredero i Glòria Oms, campiones de Catalunya 2015; Jordi Peinado i Joaquim Campillo; tots dos amb experiència en tornejos internacionals; Alejandra Jiménez i Maria Enguix; Begoña de Toro i Guiomar Maldonado; i Antoni Llobet i Gael Rodríguez, guanyador del Circuit Castelldefels 2015.

La selecció catalana arribava a Itàlia amb la intenció de seguir en el top del beach tennis IFBT. En el darrer torneig internacional amb presència catalana, el Mundial IFBT Barcelona 2015, Catalunya no va aconseguir els seus objectius de medalla, en caure en els quarts de final contra Bielorússia. Els de l’Europa de l’est, van ser la selecció revelació del Mundial i van arribar a la final, on van perdre en el desempat de mixtes contra la poderosa Itàlia.