22.09.15

En la Catalunya independent, el Barça jugarà la lliga que vulgui

Comunicat de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes

Arran de les declaracions efectuades els últims dies pel president de la Lliga de Futbol Professional (LFP) Javier Tebas i pel president del Consejo Superior de Deportes (CSD) Miguel Cardenal, des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes creiem que formen part de la campanya de la por i, en el fons, els seus arguments demostren tot el contrari. Ho analitzem:

  1. Asseguren que el Barça, l’Espanyol i els altres clubs de futbol catalans no jugarien la lliga espanyola si Catalunya és independent. Això és fals perquè el Barça jugarà on vulgui i ja ha dit que seguiria jugant a la lliga espanyola. A més, algú creu que la LFP deixarà marxar el Barça?
  2. Afirmen que Catalunya serà sempre Espanya. Menteixen, ja que Catalunya serà el que el seu poble decideixi de manera lliure i democràtica.
  3. Diuen que els clubs catalans no podran jugar la lliga espanyola. Això és fals perquè, com ells mateixos argumenten, podrien jugar-la si hi ha un acord entre Catalunya i Espanya. Aquest acord interestatal passaria per la modificació de la Ley del Deporte, un fet que, com explica el mateix Tebas, ja es va produir anys enrere per permetre la participació de clubs d’Andorra en les competicions espanyoles i que es podria repetir per obrir les portes als clubs catalans.
  4. Per tant, és ben lògic pensar que quan Catalunya sigui independent es farà efectiva aquesta modificació de la Ley del Deporte i el Barça i l’Espanyol disputaran la lliga espanyola perquè és el que més interessa a les dues parts. Sense el Barça i l’Espanyol, ho reconeix Tebas, la lliga espanyola quedaria devaluada a nivell esportiu i econòmic, per tot el que hi aporten els clubs catalans. Ara bé, si el govern espanyol no acceptés modificar la Llei, és fàcilment imaginable que qualsevol altra lliga europea voldria comptar amb un club tan potent i prestigiós com el Barça.