04.08.15

Fre a la llicència única?

Un jutjat de Barcelona suspèn l’aplicació a la Federación Española de Baile Deportivo

Un jutjat de Barcelona, atenent la denúncia de la Federació Catalana de Ball Esportiu, FCBE, ha suspès cautelarment un acord de la Federación Española de Baile Deportivo, FEBD, sobre l’aplicació de la llicència única.

El jutjat ha donat la raó a la Federació catalana davant l’intent d’abús de la FEBD que pretenia, per acord pres a la seva assemblea del mes d’abril, imposar un nou criteri de repartiment dels ingressos per llicències federatives i alhora ser la responsable de decidir el preu futur de les llicències. La FEBD té acordat fer-ho mitjançant una modificació dels seus estatuts a la que hi està autoritzada en virtut de la llei sobre la llicència única proposada pel ministre espanyol Wert i aprovada al Congreso l’any passat.

En paraules del president de la Federació catalana, en Sebastià Sendrós:

“Si l’acord no s’hagués recorregut, la federació catalana hauria hagut d’acomiadar als seus treballadors davant la seva inviabilitat econòmica”.

“Aquesta és una victòria judicial que dona moral, però no oblidem que es tracta només d’una suspensió cautelar, com tampoc hem d’oblidar que l’amenaça d’actuació contra els nostres interessos per part de la federació espanyola segueix vigent i això és el més greu”, també ha afirmat.

Sens dubte, cal fer un pas més enllà per no haver de patir constantment atacs als interessos de l’esport català i de Catalunya.